perjantai 22. heinäkuuta 2016

Rv 12+4 ja niskapoimu-ultra

Eilen koitti paljon odotettu niskapoimu-ultra! Saimme kuin saimmekin ajan kulumaan jollain ihmeen kaupalla. Tosin viimeinen päivä ennen ultraa tuntui kuluvan hidastetulla moodilla. Tuntui siltä, että katsoin kelloa vähintään viiden minuutin välein, ja odotin, että olisi jo ilta. Onneksi olen ollut edelliset päivät niin väsynyt, että olen saanut iltaisin todella hyvin unen päästä kiinni. Pelkäsin nimittäin etukäteen, etten nukkuisi silmäystäkään ultraa edeltävänä yönä.

Ultra-aika oli onneksi aamulla, joten odotus ei eilen ollut enää kovin pitkä. Lähdimme Pirkon kanssa ajamaan sairaalaa kohti todella ajoissa, koska emme oikein tienneet, minne saamme parkkeerattua auton ja missä äitiyspoliklinikka sijaitsee. Pienen harhailun jälkeen nämä kuitenkin löytyivät helposti. Odotushuoneessa huomasin olevani todella jännittynyt, sillä ehdin noin 15 minuutin odotuksen aikana käydä kahteen kertaan vessassa. Onneksi meidät kutsuttiin sisään ajoissa, joten odottelu meni suhteellisen nopeasti.

Kätilö, joka teki ultrauksen, oli aivan ihana. Olimme hänelle kuin mikä tahansa perhe - ihanaa, että meillä on käynyt näin hyvä tuuri meitä hoitavan henkilökunnan kanssa! Aluksi kätilö jutteli hieman meidän kanssa ja kyseli voinnista, raskausviikoista ja lasketusta ajasta. Olimme varmasti todella hermostuneen oloisia, sillä hihittelimme (ainakin omasta mielestäni) koko ajan ennen kuin asetuin tutkimuspöydälle. Oli mieletön tunne, kun kätilö ultrasi ensimmäistä kertaa vatsan päältä eikä alakautta. Kerrankin sai pitää housut jalassa eikä tarvinnut ottaa edes kenkiä pois! :D

Heti kun kätilö asetti ultrauslaitteen vatsan päälle, ilmestyi ruudulle pieni ja eloisa ihmisen alku. Voihan Pena! Itku siinä tuli itselle välittömästi. Näky oli jotenkin sanoinkuvailematon. Kätilökin sanoi, että siellä on aika touhukas ja menevä yksilö. Pena potki, nyrkkeili ja heilutteli meille käsiään. Kun pienen pieni potkunyrkkeilynäytös oli annettu, käänsi hän meille selkänsä ja ajatteli, että nyt on hyvä aika käydä nukkumaan. Kätilö tökki vatsaa anturilla, jotta Pena saataisiin liikkeelle, sillä niskaturvotus oli vielä mittaamatta. Jonkin aikaa heiluteltuaan Pena kääntyi sopivaan asentoon ja kätilö sanoikin heti, että on sen verran ohut niska, että saakohan tuota mitattua. Hyviä uutisia siis. Niskaturvotusta oli 0,6 mm. Tämän kuultuani tuntui siltä, kuin suuri kivi oli vierähtänyt sydämeltä. Eihän se tietenkään tarkoita mitään varmasti, mutta etukäteen jännitin juuri tuota mittausta. Kuulimme ensimmäistä kertaa myös sydämen sykkeen, ja se oli 167.

Kaikki näytti siis hyvältä! Niin hyvältä kuin tässä vaiheessa nyt voi näyttää. Kätilö laskeskeli pitkään laskettua aikaa ja pohti raskausviikkoja, ja niissä sitten hypättiinkin hieman eteenpäin. Tällä hetkellä eletäänkin siis jo rv 12+4 ja laskettu aika tuli tammikuun loppuun. Uskomattomalta tuntuu. Ensimmäinen kolmannes selvittiin ja toinen pyörähti käyntiin. Koko eilinen päivä meni oudossa sumussa ja ihmeellisissä tunnelmissa. Saimme mukaamme viisi ultrakuvaa ja niitä on tuijoteltu nyt monelta kantilta. Tässä vielä todistusaineistoa teillekin: siellä se Pena on!

Niskapoimu-ultra 21.7.2016

9 kommenttia:

 1. Aww. Siinä se Pena on. Tosi ihanaa, että kaikki näytti ultran perusteella hyvältä.

  Muuten, kun teilläkin tiedetään hedelmöitysajankohta melko tarkasti, onko tuo 12+4 nyt lähempänä sen perusteella laskettua? Että oliko alkuperäinen laskettu kuukautisten perusteella? Eihän sillä oikeasti ole mitään merkitystä, koska laskettuna päivänä syntyy joka tapauksessa vain pieni osa lapsista muiden mennessä yli tai jääden alle, mutta uteliaana ihmisenä kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa edellinen oli laskettu klinikalla hedelmöittymisen perusteella (näin muistelisin), mutta nyt kätilö pyöritteli pitkään kuukautisten alkamispäivää, hedelmöittymispäivää ja vauvan kokoa. Päätyi sitten siihen, että vastaa täysin niitä päiviä, mitä olisi kuukautisten alkamispäivän perusteella, joten laskettua aikaa siirrettiin. Vähän tätä itsekin ihmettelimme, mutta eipä tuolla käytännössä ole mitään merkitystä. :) Pääasia, että tulee joskus ulos! :D

   Poista
 2. Meillä oli bebe myös pari päivää edellä, mutta ei muutettu laskettua aikaa kun hedelmöittymispäivä tiedossa, joten nyt mennään täsmälleen samoilla päivillä teidän kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Oi ihana! Onpa suloinen kuva ja hienoa että kaikki näyttäisi olevan mallillaan. Teillä on sitten samanlainen touhuilija tulossa kuin meilläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana hän on! :) Saa nähdä, miten touhuilee seuraavassa ultrassa.

   Poista
 4. Hienoja ultrauutisia, hyvä Pena! Jatkahan siellä samaan malliin :)

  Meillä alkuperäinen la. asetettiin kuukautisten mukaan, joten kun ovulaatio/inssi olivat jo ennen normikierron puoltaväliä, vastasi Kimalainen alku-ultrissa paria päivää isompaa. Laskettua ei niin pienellä heitolla muutettu, eikä sillä niin väliäkään. Se ku toimii vaa byrokraattisena ankkurina ja useimmiten tulokas itse päättää milloin häntä huvittaa saapua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tosiaan jatkaa samaan malliin! :)

   Meillä taisi tulla 5 päivän heitto tuohon laskettuun aikaan, joten kaiketi se oli sitten jo sen verran iso kätilön mielestä, että halusi sen muuttaa. Mutta niin kuin sanoit, byrokratiaa vartenhan tuo lähinnä on.

   Poista
  2. Niin olen mäkin ymmärtänyt, et nt-uä:ssä tuo väh. 5 päivää on nykykäytännön mukainen raja, jolla la. yleisesti siirretään kokoa vastaamaan :)

   Poista