keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Pena-hankintoja

Juhlimme toisen kolmanneksen alkamista ensimmäisillä pienillä Pena-hankinnoilla. Kävimme np-ultran jälkeen iltapäivällä kiertelemässä eräässä ostoskeskuksessa lastenvaateosastoilla. Hypistelimme kaikenlaisia pieniä ihanuuksia, mutta edelleen meidät valtasi epäusko: Miksi me olemme täällä? Voimmeko oikeasti ostaa tällaisia meille?

Löysimme Lindexiltä aivan ihanan siilibodyn, jota katselimme pitkään. Pirkko oli kuitenkin todella epäileväinen ja pelokas, ja poistuimme kaupasta tyhjin käsin. Samalla aloimme miettiä, mitä tavaroita/vaatteita Pena tarvitsee. Minkäkokoisia? Kuinka paljon? Minkälaisia? Olen lukenut kietaisumalleista, potkareista, puolipotkareista yms. Päädyimme kahvilaan googlettamaan, mitä tarkoittavat potkari ja puolipotkari, minkälaiset vaatteet ovat kätevimpiä ja minkäkokoisia vaatteita vauvat käyttävät. Tunsimme itsemme todella hölmöiksi! Eihän meillä ole mitään käryä minkälaisia vaatteita täytyy ja kannattaa hankkia! Penan tullessa on vielä talvi. Kuinka paljon ja kuinka paksuja vaatteita sellainen pieni pötkylä oikein tarvitsee? Pienoinen ahdistus alkoi nostaa päätään, kun tajusin, ettei minulla ole mitään hajua siitä, miten pieniä vauvoja hoidetaan ja puetaan. Päätimme, että vielä ei ole meidän aikamme tehdä Pena-hankintoja. Hellyttävä, pieni siilibody jäi kuitenkin vähän kaihertamaan mieliimme. 

Pari päivää sitten näimme erästä ystäväämme, joka myös on raskaana ja tietää jo tilanteestamme. Hän on meitä noin kolme kuukautta edellä. Päätimme lähteä kiertämään yhdessä vauvanvaateosastoja ja vaunuliikkeitä ja tutustumaan vaunuviidakkoon. Menimme (Pirkon ehdotuksesta!) taas Lindexille katsomaan, löytäisimmekö aiemmin bongaamamme siilibodyn. Ja sieltähän se löytyi! Yhteistuumin (ja pienen kannustuksen voimin) päätimme ostaa bodyn ja siihen sopivat housut, sillä ne olivat aivan älyttömän suloiset ja olimme muutaman päivän ehtineet haudutella niitä mielessämme. Lisäksi mukaan tarttui vähän safariteemaa. Nyt on ensimmäiset hankinnat tehty! Jännää. Ja oudolla tavalla aika hienoa.

Ensimmäiset Pena-hankinnat

Kiertelimme myös vaunuliikkeissä ja tutustuimme valtavaan vaunutarjontaan. Olimme käyneet kerran aikaisemmin kesäkuun alkupuolella kauhistelemassa vaunuviidakkoa, erilaisia koppia, rataksia, renkaita ja erikoista hinnoittelusysteemiä. Olimme tuolloin saaneet päämme hieman pyörälle ja järkytyimme lähinnä siitä, kuinka paljon valinnanvaraa on (ja kuinka kalliita vaunut ovat). Mieleeni oli kuitenkin jäänyt erityisesti Emmaljungan Super Viking -malli, sillä se oli vähän sirompi kuin monet muut suuret vankkurit. Olen itse melko pienikokoinen, joten haluaisin pienehköt vaunut, jotta näen itse vaunujen yli. :D

Eilen katselimme vaunuja vähän tarkemmin ja pyörittelimme myös muita merkkejä. Sanoin kuitenkin Pirkolle, että olen vähän jo päättänyt, että haluaisin juuri ne Super Vikingit. Jotenkin ne tuntuvat eniten omilta. Nyt vain odottelemme, että pääsisimme vähän pidemmälle, ennen kuin uskallamme alkaa tehdä niinkin suuria ostoksia kuin vaunut.

Kirjakaupoissa kierrellessämme suuntaamme nykyään aina vauvakirjojen luokse. Olisi mukava hankkia Penalle vauvakirja, johon voimme täydentää tietoja hänen ensimmäisistä kuukausistaan ja vuosistaan ja ehkä jopa odotusajasta jotakin. Haluaisimme ehdottomasti kirjan, joka olisi vanhempien sukupuolien kannalta neutraali, sillä en haluaisi vedellä yli kohtia, joissa mainitaan isä. Tähän mennessä ehkä paras vaihtoehto on Tatu ja Patu -aiheinen vauvakirja, vaikka mikään Tatu ja Patu -fani en olekaan. Onko kukaan muu löytänyt kivoja vauvakirjoja, joissa puhutaan vain vanhemmista eikä aina äidistä ja isästä? Hyvät vinkit otetaan vastaan!

Lopuksi vielä hyvä uutinen: maanantaina saimme postissa tulokset seulontakokeesta Downin syndrooman toteamiseksi, eikä lisääntynyttä riskiä ole, vaan tulos on normaali. Jes!

6 kommenttia:

 1. Oi ihana, olen katsellut juuri noita samoja siilikamppeita Lindexillä. En vaan saisi enää ostaa mitään vauvanvaatteita(!!!???), koska pikkukokoja on jo vissiin tarpeeksi ja isompia en haluaisi satsata jo nyt liikaa että saisi sitten kuitenkin jatkossakin ostaa kamppeita. Ettei käy vahingossa niin että ostan kaikki tulevan vuoden vaatteet jo nyt ja sitten pitää olla vuosi ostamatta! :D Pelottaa että tällä menolla vauva voi käyttää pienimpien kokojen vaatteita kerran ja sitä mukaan voidaan pakata ne varastoon odottamaan seuraavaa lasta, sillä ostoskelu on ehkä lähtenyt vähän lapasesta... En ole normaalisti todellakaan mikään vaateshoppailija tai muutenkaan kovin innokas ostoskelija mutta näiden lastenvaatteiden kanssa on kyllä lentänyt kaikki järki ikkunasta (ja rahat tililtä) :D Toisaalta voi olla että aliarvioin tuon tarvittavien vaatteiden määrän (toivottavasti) ja joudumme vielä jossain kohtaa sitten matkan varrella täydentämään noita pienempiäkin kokoja.

  Nuo hankinnat kyllä aiheuttaa näin ensikertalaisella päänvaivaa. Meillä on nyt valikoitunut Bugaboon Buffalot ja Britaxin Go Nextit vaunuvaihtoehtojen kärkipäähän, mutta saas nyt nähdä miten niiden kanssa käy ja mihin kallistutaan. Elokuulla meinattaisiin vaunuvalinta jo tehdä :)

  Vauvakirjoista olen katsellut juurikin tuota Patua ja Tatua ja sitten Hannamari Ruohosen Vauvan oma kirja -vauvakirjaa. Jos olen oikein ymmärtänyt kirjaa kirjakaupassa pikaisesti selattuani, siinä ei missään vaiheessa puhuta äidistä ja isästä, vaan "sukupuukin" on sellainen että voi itse nimetä sinne miten tahtoo. Tuon visuaalinen tyyli miellyttää enemmän silmääni joten hankimme varmaan sen, pitää varmuuden vuoksi vielä selata se ennen ostamista kerran ettei sinne ole isää minnekkään sivulle piilotettuna.

  Ja hienoa että testissä kaikki pienellä hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet selkeesti päässyt kunnolla shoppailun makuun! :D Meillä ostokset ovat nyt vielä toistaiseksi rajoittuneet noihin kuvassa näkyviin. Saa nähdä, missä vaiheessa innostutaan enemmän. Voi olla, että menee rakenneultran jälkeiseen aikaan. Joskus rakenneultran jälkeen voimme myös alkaa miettiä niitä vaunuja enemmän, mutta sinne nyt on vielä aikaa.

   Kiitos kirjavinkistä! Kansi näytti mielestäni vieraalta, joten voi olla, että emme sitä ole vielä selailleet. Tosin olemme katselleet niin paljon kirjoja, että ihan kaikkien kansia ei enää muista ja ne menevät helposti sekaisin. Täytyy yrittää metsästää tuo jostain kaupasta ja katsoa, miltä näyttää sisältä.

   Poista
 2. Mekin uskalsimme ostaa ensimmäiset pienet vaatteet vauvalle np-ultran jälkeen, vaikka tuntuikin ihan uskomattomalta, että juuri me saamme ostaa pieniä bodeja. :) Meilläkin laskettuaika tammikuussa 2017.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla aika yleistä tuo np-ultran jälkeen shoppailu! Kiva, että löytyy lisää samassa tilanteessa meneviä. Tsemppiä sinnekin odotukseen! :)

   Poista
 3. Tätä vaunuasiaa oon itsekin jo tässä vaiheessa paljon miettinyt, vaikkei niiden ostaminen vielä ajankohtaista olekaan. Valikoima niissä on niin suuri, ja jonkin verran on tullut netistä selailtua eri malleja. Onneksi päätöstä ei tarvitse ihan vielä kuitenkaan tehdä, mutta sellaiset sirommat ja kevyemmät ovat ehkä myös mun mieleeni enemmän. Täytynee ehkä sitten kysellä apua myös vaunuliikkeissä henkilökunnalta, kunhan asia on ajankohtainen, kun aihealue on mulle täysin vieras, että osaa sitten tehdä hyvän ja toimivan valinnan. Kiva, että olette saaneet jo tehtyä hankintojakin. Näitä ostospostauksia blogeista lukiessa alkaa niin tehdä mieli mennä jo ostoksille, mutta nyt on pakko vielä malttaa mieli joksikin aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli hirveä tarve päästä shoppailemaan joskus puoli vuotta sitten, kun luin muiden kirjoituksia ostoksista. Olin ajatellut, että plussatestin jälkeen syöksyn kauppaan saman tien. Toisin kuitenkin kävi. Kauppaan meneminen lähinnä ahdisti ja tuntui liian oudolta. :D Ehkäpä pikkuhiljaa uskaltaa alkaa ostella jotain pientä. Onneksi tässä on vielä aikaa.

   Poista