keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Rv 37+2 ja koti Pena-kuntoon

Joululomalla olimme Pirkon kanssa ahkeria ja laitoimme kotiamme Penalle enemmän valmiiksi. Teimme viimeisiä suurempia hankintoja, jotta niitä ei tarvitse lähteä hakemaan heti ensi kättelyssä. Nyt ostoslistalla on enää vain pieniä juttuja, joita ei viitsi hankkia, ennen kuin näkee, tarvitseeko niitä, ja marketeista helposti saatavia asioita, jotka voi napata mukaan milloin tahansa, kuten esimerkiksi vaipat.

Kuten jo eräässä aiemmassa kirjoituksessa mainitsinkin, kävimme ostamassa vihdoinkin turvakaukalon ja siihen sopivan telakan autoomme. Nämä olivat aiheuttaneet minulle (tai oikeastaan meille molemmille) jo hieman stressiä, sillä ilman turvakaukaloa emme saisi Penaa mitenkään kotiin. Päädyimme ostamaan Maxi-Cosin Pebble Plus -turvakaukalon harmaanturkoosilla värityksellä. Kaukalo sopii adapterien kanssa vaunurunkoon, mikä oli yksi ominaisuus, joka oli toivelistallamme. En malta odottaa, että saamme laittaa Penan koppaan ja tuoda hänet kotiin!

Penan kotiutumiskoppa

Ennen joululomaa hankimme makuuhuoneeseemme lipaston, joka on Penan vaatteiden säilytystä varten. Alkuperäisen suunnitelman mukaan ajattelimme muuttaa työhuoneen samantien osittain Penan huoneeksi, mutta päädyimmekin nyt ensi alkuun tällaiseen vaihtoehtoon, että vaatteet ovat meidän makkarissamme. Lipasto tuli koottua jo ennen joulua, mutta välipäivinä saimme vihdoinkin hoidettua ison urakan, kun pyykkäsimme kaikki Penan vaatteet ja viikkasimme ne lipastoon. Vaatteita on mielestäni yllättävän vähän. Lähinnä meillä on vain joitakin bodeja, housuja, yöpukuja ja muuta vastaavaa. Yhtään ns. hienompaa vaatekappaletta meiltä ei löydy. Näitä täytyy ostaa sitten tarpeen tullen.

Penan vaatteet valmiina käyttöön!

Kokosimme välipäivinä Penalle pinnasängyn ja syöttötuolin. Sängyn olimme ostaneet jo kesäloman lopulla valmiiksi. Päätimme jo silloin, että joululomalla kokoamme sen. Tähän tuntui olevan ikuisuus aikaa! Käsittämätöntä, kuinka nopeasti syksy meni ja pääsimme vihdoinkin kokoamispuuhiin. Nyt sänky nököttää makuuhuoneemme nurkassa ja odottaa asukkiaan. Sängyn viereen seinille ajattelimme hankkia jonkinlaisia seinätarroja tai jotain muuta kivaa ja värikästä, jotta Penalla on virikkeitä ja katseltavaa sängyssään.

Penan pinnis

Syöttötuoliksi halusimme Stokken Tripp Trapp -tuolin, johon voi lisätä lapselle ikäkauden mukaisen istuinosan. Päädyimme turkoosiin väriin, koska halusimme vähän jotain väriä. Yleensä kaikki huonekalumme ovat mustia, valkoisia tai harmaita, joten nyt ajattelimme repäistä, sillä eihän tuoli ole meitä varten. Vauvan istuinosa (tai ehkä ennemminkin kaukalo) on jo varastossa odottamassa käyttöönottoa.

Penan tuoli

Vielä kun itse asukki saapuisi taloon, olisin erittäin kiitollinen. :) Nyt vain odotellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti