maanantai 7. elokuuta 2017

Miten meillä nukutaan?

Penu on ollut alusta asti melko äitiystävällinen nukkuja. Ihan pienenä hän olisi taatusti nukkunut pitkiä öitä, mutta syötöt piti ajoittaa kolmen tunnin välein, jolloin jouduimme aina herättämään reppanan. Kun tiukoista syöttöväleistä päästiin eroon, syöpöteltiin täällä noin kaksi kertaa yössä. Melko pian keväällä pääsimme kuitenkin siihen, että syöttöjä oli vain yksi yössä ja se ajoittui yleensä noin klo 4-5 paikkeille. Tähän päästiin oikeastaan ihan automaattisesti, eli Penu itse päätti nukkua pidempään. Tuolloin Penu nukkui kiltisti klo 19-04/05, jolloin tankattiin ja nukuttiin loppuyö aina seitsemään tai kahdekasaan asti. Monet kyselivätkin tuolloin, mistä tuollaisia vauvoja saa! :D

Kesäkuun alussa yöt muuttuivat vähän levottomammiksi, mikä johtui siitä, että Penu oppi kääntymään noihin aikoihin ja kääntyilyä oli pakko treenata läpi yön. Öisin sai pompata vähän väliä kääntämään nappulaa kyljelleen, kun hän oli itse vääntäytynyt mahalleen eikä osannut siinä rauhoittua tai kääntyä takaisin. Koko kesäkuu menikin pienoisessa sumussa, kun olimme melko väsyneitä. Onneksi Pirkolla oli lomaa, joten hyppäsimme aina vuorotellen ylös. Yösyöttöjäkin oli tuolloin öisin 1-2, sillä syöttö oli välillä ainoa keino saada Penu rauhoittumaan.

Olimme päättäneet, että heinäkuun lopulla pidämme unikoulua, ennen kuin Pirkko lähtee takaisin töihin, jotta pääsemme yösyötöistä eroon. Heinäkuun puolivälin aikoihin aloimme syömään enemmän kiinteitä, mikä varmasti rauhoitti öitä, sillä Penu vieroitti itse itsensä yösyömisistä. Nyt niitä on ollut enää vain todella satunnaisesti jostain erityisestä syystä, mutta syöttöjen puolesta meillä nukutaan hyvin noin klo 19-07. Unikoulua emme tarvinneet, mistä olemme todella kiitollisia!

Elokuun alussa nukuin itse kolme yötä olohuoneen sohvalla, sillä Pirkko lupasi hoitaa mahdolliset yökähnäykset, jotta minä saisin nukkua (ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen!) kokonaiset yöt ennen kuin Pirkko palaa töihin ja minä hyppään airoihin yöheräilyjen kanssa. Nämä yöt menivät melko vähillä kähnäyksillä ja nukuimme kaikki todella hyvin! Lauantai-iltana päätimme molemmat Pirkon kanssa nukkua sohvalla (osittain siksi, että voisimme valvoa ja katsoa miesten satasen finaalin - noh, nukahdettiin ennen sitä ja herättiin, kun Gatlin oli jo tullut maaliin! :D) ja katsoa, miten Penu nukkuu yksin makkarissa. Kaksi kertaa kävin laittamassa tutin, minkä jälkeen Penu rauhoittui todella nopeasti ja nukuimme kaikki jopa paremmin kuin edelliset kolme yötä.

Fiksuina tyttöinä päättelimme tästä, että Penu selvästi häiriintyy öisin meidän kähnäyksestä ja päinvastoin: heräämme helposti kaikenlaisiin ääniin ja nousemme, jos Penu kähnää yhtään normaalia enempää. Olemmekin alkaneet miettiä, pitäisikö meidän siirtää Penu nukkumaan omaan huoneeseensa, jolloin meidän kaikkien yöunet saattaisivat parantua. Tässä on vain pienen pieni ongelma: Penun tuleva huone on tällä hetkellä vielä työhuoneena. Huoneen vaihto vaatisi kahta asiaa:
a) koko asunnon huonekalujen järjestyksen siirtämistä
b) Penun huoneen sisustamista, sillä tällä hetkellä meillä on Penun huoneeseen vain pinnasänky! :D

Toistaiseksi emme vielä jaksa aloittaa huonejärjestysten muuttamista, sillä projekti tulee olemaan melko suuri. Saa nähdä, tulevatko seuraavat viikot menemään siis niin, että me nukumme Pirkon kanssa sohvalla ja Penu omii makuuhuoneemme itselleen! Onneksi meillä on uusi sohva. :)

2 kommenttia:

 1. Saako kysyä, minkä merkkinen/mallinen teidän uusi sohva on? Jos sillä on hyvä nukkua! Jossain kohtaa voi olla tarpeen tieto hyvästä levitettävästä sohvasta. :D Meilläkään ei ole nykyisessä asunnossa nykyisellä järjestelyllä mahdollista siirtää poikaa omaan huoneeseen. Eikä työhuoneen tavarat edes oikein mahdu mihinkään muualle kuin sinne, joten poika nukkunee vielä tovin meidän makuuhuoneessa. Isomman asunnon kuume on kova.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, merkistä ei kyllä mitään tietoa! Se on Askosta ostettu, sellainen Askon perusdivaanisohva. Meillä oli aiemmin melkein samanlainen divaanisohva samaisesta liikkeestä, mutta se oli vähän isompi (ja kalliimpi). Tämä oli nyt alennuksessa ja maksoi huimat 400 euroa, joten sen takia raaskimmekin ostaa sen! Saakoon palvella meitä taas muutaman vuoden, kunnes kissat ovat raapineet ja karvanneet sen piloille. Eh.

   Unet ovat kyllä maistuneet sohvalla hyvin! :D Olenkin alkanut tässä pähkäillä, että pitäisi varmaan ostaa uusi sänky. Isompi asuntokin olisi poikaa, mutta sellaiseen ei valitettavasti ole tällä seudulla ihan heti varaa. :(

   Poista