keskiviikko 9. elokuuta 2017

Äitiyspakkauspettymys

Marraskuun alussa kirjoittelin äitiyspakkauksesta, kun olimme tuolloin saaneet uunituoreen laatikon kotiin ja hiplailimme innoissamme sisältä löytyviä aarteita. Nyt reilun kuuden kuukauden käytön jälkeen voin hieman kertoa mielipiteitämme kyseisestä, maailmallakin mainetta niittäneestä boksista.

Etukäteishehkutuksen jälkeen tämänhetkinen fiilis äitiyspakkauksesta on pienoinen pettymys. Ennen vauvan tuloa pakkauksessa kiinnitti huomion lähinnä vain vaatteisiin, joita ihaili ja laittoi suosikit järjestykseen. Muita tavaroita ei tullut edes ajateltua. Mutta näin jälkikäteen voi sanoa, että vaatteet ovat meillä jääneet melko vähälle käytölle, mutta muita tavaroita on tullut käytettyä jonkin verran.

Mitkä tuotteet ovat olleet käytössä?
- makuupussi
- pyyhe
- täkki
- unilelu
- kynsisakset
- hiusharja
- hammasharja
- ruokalappu
- lakanat

Vaatteista suurimmassa käytössä ovat olleet kypärämyssy, sukkahousut, koirabody ja lohikäärmebody. Nämä ovat nyt jo jääneet pieniksi, ja ne on pakattu pois. Muutamia potkuhousuja (vai mikä ihme niiden nimi nyt onkaan? :D) olemme käyttäneet muutamia kertoja. Samoin pari bodya on ollut varabodyna, jos kaikki muut ovat olleet likaisina.

Äitiyspakkauksen vaatteet ovat olleet minulle todella suuri pettymys. Suurin osa vaatteista on tehty todella isokokoisille vauvoille ja tuolla meidän sinttiäisellä ne näyttävät lähinnä armeijan isoilta teltoilta, joissa voisi majoittaa koko komppanian ja vielä pari vierastakin. Muutamissa vaatteissa kangas on ollut huonoa ainetta, sillä nämä ovat keränneet kaiken lian lattialta. Housut, joissa on sukkaosa valmiina, ovat lentäneet ensimmäisen käytön jälkeen kiertoon tai suoraan roskikseen, sillä ne eivät ole pysyneet Penun päällä ollenkaan, vaan neiti on potkinut housut saman tien pois jalasta. Kaikki nämä seikat on tullut huomattua vasta käytännössä: mikä toimii meidän perheessä ja mikä ei. Etukäteen ihailemani vaatteet ovat kyllä jääneet todella vähälle käytölle.

Talvihaalaria kokeilimme kerran viime keväänä, mutta se oli aivan liian iso Penulle! Toivottavasti sille ja tumpuille sekä töppösille olisi vielä käyttöä tänä syksynä ja talvena, sillä pidän haalarista todella paljon. :) Paksumpi ruskea haalari tulee toivottavasti myös käyttöön, kun ilmat viilenevät.

Mikä on ollut meidän perheellemme turhaa?
- itse laatikko (Penu ei ole nukkunut laatikossa yhtään yötä. Romulaatikon virkaa boksi tosin toimittaa tällä hetkellä mainiosti! :D)
- kondomit (lahjoitimme veljelleni)
- kestovaippa (lahjoitimme kaverille)
- sukat ja tumput (pysyivät jalassa/kädessä ehkä minuutin, olivat todella huonoa tekoa)
- liivinsuojat (käytän kertiksiä)
- suurin osa bodeista
- lähes kaikki housut (Harmaat raidalliset ovat nyt käytössä ja pysyvät jopa jalassa!)
- kesämyssy (jäi talvivauvan kanssa käyttämättä)

Näin jälkiviisaasti voi sanoa, että vaatteiden takia tuota pakkausta ei olisi kannattanut ottaa, sillä olemme mieluummin ostaneet meitä miellyttäviä ja Penulle sopivampia vaatteita itse. Oheistavarat ovat onneksi tulleet käyttöön, ja nyt kun listasin tavaroita, joita olemme käyttäneet, huomaan, että yllättävän moni asia on ollut käytössä! Silti tuntuu siltä, että emme ole käyttäneet mitään muuta kuin makuupussia. :D

Ennen vauvan syntymää äitiyspakkauksen ottaminen oli meille itsestäänselvyys emmekä edes harkinneet rahallista korvausta. Jos nyt saisin päättää, ottaisin ehdottomasti korvauksen rahana ja ostaisin sillä nuo välttämättömät tarvikkeet ja lisäksi itseä miellyttäviä vaatteita. Mutta, tulipahan koettua. Nyt ainakin tiedän, mistä ihmiset puhuvat.

8 kommenttia:

 1. Tulikohan äsken mun kommentti kun taas tän puhelimen kanssa sekoilin :D
  Mut olen kuullut kyllä muiltakin, että noi vaatteet ovat kyllä superisoja. Mutta silti ollaan ajateltu ottaa pakkaus jos tämä lapsi syliin asti suodaan. Joitain turhakkeita sielä pakkauksessa kyllä on, kuten noi kortsut, L on ihan ärsyyntynyt siitä, että tollasia edes pakkauksessa tulee mukana :D ja me ei haluta alkaa kestovaippaileen ja varmasti kans liivinsuojat on kerttiksinä käytössä. Toi 2017 vuoden äippäpakkaus on vaan niin silmään miellyttävä ja kun vielä ei todellakaan osaa sanoa mikä meillä toimii ja mikä ei, että katsotaan, tuleeko meiltä vuoden päästä samankaltaista postausta kun teiltä nyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä uudessa pakkauksessa oli kyllä ihania kuoseja! Vähän kadehtien katselin niitä kuvia, kun se ilmestyi. :)

   Poista
 2. Vaatteiden malli kieltämättä on melko lyhyttä ja leveää, joten istuvuus ei meidänkään pikkutsirpulalle ole ollut paras mahdollinen. Eikä tietty laadun kanssa ihan merkkivaatetasolle päästä kun otetaan huomioon kilpailutus- ja valintaprosessi. Meille kuitenkin pakkaus on ollut ihan käypää perus-kotikäyttö-kamaa. Ja onhan siinä sitä tunnetta :) Lisäksi mulle on passannut mainiosti et porukka on sniiduillut niitten kestojen kanssa; siittä on kertynyt hyvä läjä suojia mulle ja vaippoja typylle :D Ovat toimineet kotikäytössä erinomaisesti, vaikka etukäteen en mikään kestomutsi kuvitellutkaan olevani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnetta siinä kyllä oli! Ja olihan se hienoa avata pakkaus ekan kerran ja käydä kaikki tavarat läpi. :)

   Kiva, että vaipoilla on ollut teillä käyttöä!!

   Poista
 3. Mä petyin siihen, että vaatteet oli niin lyhytaikaisia. Meillä jäi kaikki muut paitsi vanupuku ja toppapuku pieneksi kun tyttö oli 5-6 kk. Se oli tosi tylsää. Ne oli niin lyhyitä vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyitä noi vaatteet tosiaan on. Ja leveitä! Sen takia ne näyttävätkin meidän sintin päällä ihan teltoilta. Meillä monet vaatteet menevät vielä, koska Penu on niin pienikokoinen, mutta eivät tosiaan ole kovassa käytössä.

   Poista
 4. Me ollaan kuviteltu, että haluttaisiin ottaa äitiyspakkaus ihan vain siitä ilosta, että sen saa! Mäkin oon monelta kuullut että paljon jää käyttämättä, mutta onhan se ihanaa saada kaivella sitä pakettia, heh.

  Mikä on ollut teidän lempparituote tai -vaate koko pakkauksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä oli ihan sama fiilis silloin vuosi sitten, että tottakai otetaan pakkaus, kun sellaisen saa!

   Lempparituote on varmaankin ollut makuupussi. Se on ollut nyt kesällä kovassa käytössä, kun se on pienentänyt vaunukoppaa, jotta Penun on helpompi nukkua päikkäreitä. Talvella meillä on paksumpi pussi käytössä. Ja pian tuokin jää käyttämättä, kun siirrymme kokonaan ratasosaan.

   Lempivaate... hmm. Tällä hetkellä sanoisin, että harmaat housut, joissa on valkoisia raitoja. Ne ovat juuri tällä hetkellä kovassa käytössä ja yllättävän hyvät! Myös toppapuku miellyttää, mutta sitä emme ole vielä käyttäneet. Syksyllä/talvella selviää, onko se hitti vai huti.

   Poista