tiistai 19. joulukuuta 2017

Penu matkailee osa 2

Tässä muutamia huomioita, joita vauvan kanssa matkustaessa kannattaa miettiä.

Ruuat

Olimme etukäteen päättäneet, että otamme jokaiselle päivälle yhden puuron mukaan, jotta saa hyvän iltapalan ja nukkuminen ei olisi ainakaan nälän puolesta vaikeaa. Otimme mukaan Valion Onni 4 viljan puuroa, jota olemme kotona käyttäneet aina silloin tällöin, kun ei ehdi tai jaksa keittää puuroa. Nämä olivat siitä käteviä matkaa ajatellen, että ne ovat valmista sellaisenaan (laittaa vain lautaselle ja sekoittaa), vaikka painavatkin melko paljon. Onneksi oli vain viikon reissu, ettei tarvinnut pidemmäksi aikaa raahata puuroja.

Valmiita ruokasoseita otimme myös jokaiselle päivälle yhden (+ pari extraa) ja päätimme, että loput ostamme sieltä tai sormiruokailemme. Sormiruokailua tuli harrastettua lähinnä hotellin buffassa, joten lounaat ja päivälliset menivät oikeastaan soseilla. Onneksi olimme varanneet ruokaa mukaan, sillä paikallinen valikoima oli surkea. Siis todella surkea! Hedelmäsoseita löytyi jonkin verran ja niitä ostimmekin, vaikka näitäkin otimme kotoa mukaan jonkin verran, mutta ruokasoseita löysimme tasan kolmea erilaista sorttia. Kaikki haisivat hernekeitolle ja maistuivat aika järkyttävälle. Penukaan ei osannut arvostaa paikallisia pöperöitä kovin paljoa. Onneksi niitä ei tarvinnut montaa kertaa syödä.

Jos on todella kranttu vauva ruuan suhteen, suosittelen ottamaan ruokia Suomesta mukaan. Toki jos tietää, että valikoima kohteessa on hyvä, ei missään nimessä kannata ruokia raahata matkalaukussa, mutta näin ensikertalaisina olimme tyytyväisiä, että olimme pakanneet jokaiselle päivälle jotain mukaan.


Juomat

Rintamaidon lisäksi Penu joi reissun aikana pullovettä omasta pillipullostaan, joten juomien kanssa ei ollut hankaluuksia. Oli loistavaa, että ei tarvinnut miettiä mitään korvikehärdelliä matkan ajaksi (pakatako mukaan vai ei?), vaan matka mentiin imetyksellä. Luulisin, että imetys pelasti Penun myös saamaltani vatsataudilta, sillä pyrin imettämään häntä mahdollisimman paljon, jotta tauti ei tarttuisi häneen. Korvikkeita paikallisista liikkeistä löytyi kyllä melko paljon. En yhtään katsonut merkkejä tms., mutta määrällisesti hyllyssä notkui enemmän korvikkeita kuin kiinteitä ruokia. Niitä olisi siis saanut tarpeen vaatiessa paikan päältä, varsinkin jos merkillä ei olisi ollut niin väliä.


Vaipat

Vaippoja mietimme pitkään: ottaako mukaan vaiko ei? Päätimme, että otamme vaippoja kotoa mukaan muutamalle ensimmäiselle päivälle ja loput ostamme sieltä. Tämä jo sen takia, että koko viikon vaipat olisivat vieneet jumalattoman paljon tilaa matkalaukussa. Ja kyllähän niillä paikallisillakin vauvoilla jotain vaippoja on, joten eiköhän Penu pärjää niillä loppuviikon. Hyllyistä löytyi meille täysin vieraita vaippamerkkejä, joten summamutikassa valitsimme jotain pöllövaippoja kilojen mukaan. Vasta avattuamme paketin huomasimme, että paketissa luki koko 3 ja vaipat näyttivät todella pieniltä. Kotona käytämme siis Liberoja koossa 4. Reilun päivän sinnittelimme pienillä vaipoilla, kunnes minulta meni hermo ja päätimme käydä ostamassa kokoa isompia vaippoja. Onneksi paketit eivät maksaneet kuin jotain 6-7 euroa.

Paikalliset vaipat eivät olleet mitään järin erikoisia. Tuntui, että imuteho ei ole läheskään yhtä hyvä kuin Liberoissa ja muutenkin ne vaikuttivat melko hautovilta. Vaihdoimmekin vaippaa reilusti useammin kuin Suomessa. Onneksi olimme säästäneet Liberoita sen verran, että saimme jokaiseksi yöksi ja paluumatkapäiväksi hyvät vaipat käyttöön. Sopivan kokoiset sekundavaipat toimme Suomeen ja niitä käytämme, jos tiedämme, että vaippaa täytyy pitää vain hetken aikaa.


Rattaat ja kantoreppu

Rattaista mainitsinkin jo edellisessä postauksessa, että meillä oli Mutsy Nexot mukana, jotka olivat todella kätevät, vaikka mukulaisilla teillä välillä kaipasin omia Emmaljungia. Reissuun rattaat olivat kyllä todella kätevät. Kuomu on melko iso ja peitti auringolta. Päikkäreiden ajaksi viritimme vielä harson kuomun jatkeeksi. Selkänojan saa makuuasentoon, joten nukkuminen oli helppoa. Tavarakori on melko pieni, mutta saimme sen silti tungettua tavaraa täyteen ja työntöaisaan sai vielä hoitolaukun, vaikka se välillä olikin vähän tiellä.

Kantoreppu matkalla oli ihan loistojuttu! Meillä on käytössä Tulan free-to-grow, jossa Penu viihtyy oikein hyvin. Reppu oli todella kätevä etenkin lentokentillä, sillä Suomen päässä rattaita ei saanut viedä turvatarkastuksesta läpi, joten repun kanssa mentiin. Madeiran päässä rattaat olisi saanut viedä portille asti, mutta Penu veteli laukkuja jättäessä sikeitä repussa, joten päätimme luovuttaa myös rattaat ja mennä taasen pelkällä repulla. Myös lentokoneessa, bussissa ja taksissa reppu osoittautui todella käteväksi, sillä repussa Penu malttoi olla melko rauhallisesti eikä vängännyt joka suuntaan.


*************************************

Tulipa muuten vielä mieleen ihana seikka paikallisista: Pääsimme useasti rattaiden kanssa jonon ohi. Paikalliset olivat todella sydämellistä ja lapsirakasta väkeä, ja pienet lapset perheineen päästettiin esimerkiksi kaupassa suoraan tietylle kassalle. Olisipa mahtavaa, jos Suomessakin olisi kaupoissa muutamat kassat varattu lapsiperheille niin, että lapsiperheet pääsevät aina jonon kärkeen! Vaatimattomina suomalaisina emme aluksi tajunneet tarttua tilaisuuteen ja hävetti mennä kaikkien ohi, mutta olihan se aika helppoa ja kätevää, kun ei väsyneen matkalaisen kanssa tarvinnut jonottaa ja pelätä, että kohta alkaa väsyitku ja huuto. Kaikki pointsit siis madeiralaisille! :)

2 kommenttia:

 1. Tuo tulan reppu on meillä kans ostoslistalla, jospa me se joskus saatais aikaiseksi tilattua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä valinta! Voin kyllä suositella Tulaa! En ole standardia koskaan kokeillut, mutta noin 3 kuukauden iästä lähtien olen kantanut ftg:llä. Etenkin kesällä tuli kannettua tosi paljon. Talvivaatteet päällä en ole tykännyt kantaa, joten kantaminen on nyt sijoittunut lähinnä kauppakeskuksiin.

   Nykyään välillä tuntuu, että selkäpaneeli olisi jo liian kapea jaloille, mutta eiköhän me vielä tuolla pärjätä jonkin aikaa. Katsotaan sitten, täytyykö seuraavaksi hankkia taapero-Tula! :)

   Poista