sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Alkuraskauden pahoinvointia

Täällä on kauhea alkuraskauden pahoinvointi päällä. Eikun siis, enhän mä ole raskaana! Mutta pahoinvointi on kyllä tullut takaisin. Tosi kiva. :/

Kuukautiseni palasivat 2-3 kuukautta sitten, ja siitä lähtien "alkuraskauden pahoinvointi" on tullut kuvioihin kaksi kertaa kuukaudessa: ovulaation aikaan ja kuukautisten aikaan. Ensin mainitulla päivän tai kahden mittaisena, jälkimmäisen kohdalla pahoinvointi saattaa kestää useampia päiviä. Jos eläisin heterosuhteessa, olisin tehnyt tähän mennessä jo läjän raskaustestejä. Ensimmäisellä pahoinvointikerralla veikkasin vatsatautia, toisella jotain syömääni asiaa, kunnes lopulta älysin yhdistää huonon olon kuukautiskiertoon. Nyt osaan järkyttävästä etovasta olosta jo ennustaa, että kuukautiset alkavat parin päivän päästä.

Tämäkin vaiva on siis kiva pieni lisä raskauden jälkeisiin kremppoihin. Ei riittänyt se, että kuukautiset palasivat (äh, miksi niin aikaisin?), vaan ne palasivat sitten oikein kunnon pahoinvoinnin kera. Jiiiihaaa. Toivottavasti nämä "oireet" helpottavat ajan kanssa. Pelkkä ajatuskin kauhistuttaa, jos pahoinvoinnista joutuu kärsimään koko loppuelämänsä kaksi kertaa kuukaudessa! Näissä merkeissä vietetään siis meidän joulua. Ei tee mieli kinkkua, ei tee mieli suklaata, ei tee mieli mitään muutakaan. Että sillä lailla. :D

Kaikesta huolimatta toivotan kaikille teille muutamille lukijoille ihanaa ja rentouttavaa joulunaikaa! :) Me rauhoitumme Pirkon ja Penun kanssa viettämään ensimmäistä perhejouluamme ihan kolmisin. Pieni varaslähtö otettiin jo eilen, kun Penu sai avata ensimmäisen lahjansa, mutta siitä ja muista joulujutuista lisää joulun jälkeen.

Iloista joulua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Mulla alkoi tuo kuukautiskiertoon liittyvä pahoinvointi Pakkasen Pojan syntymän jälkeen, mikä varsin rasittavaa ja kummallista kun en ollut edes synnyttävä osapuoli! Vaivaa lähes joka kuukausi.

    VastaaPoista
  2. Esikoisen jälkeen mulla alkoi menkat reilun 9 kk päästä synnytyksestä. Sen jälkeen alkoi joka kierron lopussa tiputteluvuoto, joka alkoi muutama päivä ennen menkkojen alkua. Koskaan aiemmin elämässä ei ollut tiputtelua. Ensin ajattelin että on vaan jotain hormonihäiriötä, mutta tiputtelu tuli jäädäkseen. Tulin raskaaksi kun esikoinen oli melkein 3 v. Sillä kertaa menkat pysyi poissa pari päivää vajaa vuoden. Eka kierto oli ekstrapitkä. Esikoisen jälkeen kierrot oli 25-27 päivää. Toisen lapsen jälkeen eka kierto oli 35 päivää ja seuraavassa kierrossa tein raskaustestin kp 38 ja se näytti positiivista. Kaksi ensimmäistä lasta sai alkunsa koeputkihedelmöityksellä ja kolmas lapsi oli luomuihme. Hän on nyt 2,5 kk.

    Minulla on kilpirauhasen vajaatoimintaan lääkitys ja annos on vaihdellut jokaisen raskauden aikana ja jälkeen. Sekin on mielestäni ihmeellistä. Tällä hetkellä on pienin annostus ties kuinka moneen vuoteen. Saa nähdä kuinka se siitä tasoittuu.

    VastaaPoista