keskiviikko 3. elokuuta 2016

100 päivää raskaana

Enpä olisi muutama vuosi sitten uskonut, että voisin vielä joskus sanoa olleeni jo 100 päivää raskaana! Ihan hullua! Aika on mennyt todella nopeasti.

Vatsa kasvaa pikkuhiljaa, mutta suuresti se ei vielä (rv 14+2) näy. Todella löysillä vaatteilla vatsan pystyy vielä peittämään, mutta monet vain vähän löysät t-paidat alkavat jo paljastaa vatsan. Ihan vielä en ole uskaltanut vaihtaa kireisiin paitoihin. Muutaman kerran olen yrittänyt, mutta juuri ennen ulosmenoa olen kuitenkin vaihtanut vähän löysempään. Ulkona ollessamme Pirkko vilkuilee vähän väliä vatsaani ja naureskelee: kuulemma peittäminen ei enää oikein onnistu. Miten voikaan ihmistä pelottaa oman vatsan paljastaminen? En uskonut tämän olevan näin vaikeaa! Jotenkin tuntuu koko ajan siltä, etten ole ihan vielä valmis. Ehkä huomenna? Jännittää jo vähän, minkälainen vatsa on viikon päästä, kun pitäisi mennä töihin: yrittääkö peittää vai paljastaako suosiolla? Jaiks!

Olemme uskaltaneet tehdä lisää pieniä Pena-hankintoja. KappAhlista tarttui mukaan kolme kivaa bodya ja niihin sopivat housut. Myös muutamat pienet sukat taisivat päätyä ostoskoriin. Yhtenä iltana päätimme uteliaisuudesta pistäytyä Kodin1:n konkurssityhjennyksessä ja sieltä mukaamme tarttuivat muovinen Nalle Puh -lautanen ja -muki sekä settiin sopivat lusikka ja haarukka (mitään muuta kaupan hyllyillä ei oikeastaan ollutkaan!). Näitä Pena ei tule vielä vähään aikaan tarvitsemaan, mutta halvalla sai, joten ajattelimme hankkia. Voimmepa sitten syöttäessä muistella, että välineet on hankittu Anttilan konkurssipesästä. Asia, jota Pena osaa vuorenvarmasti arvostaa. Emmaljungalta löysimme alennuksesta hoitolaukun, joten ostimme senkin valmiiksi, sillä se sopii hyvin vaunuihin, jotka olemme suunnitelleet ostavamme. Pikkuhiljaa vaatekaapin Pena-hylly alkaa siis täyttyä.

Pahimmat raskausoireet ovat onneksi helpottaneet, vaikka väsymys edelleen vaivaa lähes päivittäin. Ensimmäisen kolmanneksen lopulla sain kaverikseni myös aamupahoinvoinnin. Sitä kesti noin viikot 10-13, mutta tällä hetkellä uskallan jo hieman huoahtaa helpotuksesta, sillä en ole oksentanut 4-5 päivään. Toivon, että pahin on jo takanapäin ja tästä voisi jatkaa siihen paljon puhuttuun "hehkeään" raskauden puoliväliin ja toiseen kolmannekseen.

Tähän mennessä raskaudessa eniten ärsyttävät
- isot, kasvaneet rinnat, jotka painavat ainakin tonnin ja vaativat koko ajan isompia liivejä tuekseen,
- vessahätä, joka vaivaa aina, koko ajan ja kaikkialla,
- väsymys, joka kaataa päikkäreille vähintään joka toinen päivä.

Positiivisena pidän etenkin sitä, että makeanhimo on lähes tiessään! Keväällä mopo tuntui karkaavan käsistä kaikkien herkkujen kanssa ja karkkia (etenkin salmiakkia - koska silloin vielä pystyi), suklaata ja muita herkkuja kului luvattoman paljon. Nyt raskausaikana olen syönyt todella vähän makeaa ja etenkin karkkia, koska ei vain tee mieli - lähinnä varmaan sen takia, että ei voi syödä salmiakkia. Mukavaa raskaudessa on myös se, että Pirkko pitää huolta minusta ja Penasta ja passaa meitä. :) Välillä on vähän huono omatunto, kun Pirkko tekee niin paljon ruokaa ja itse vain nukun sohvalla. Mutta ehkä se on näitä raskauden etuja, joista täytyy yrittää nauttia. Toivon, että väsymys pian helpottaisi ja voisin toimia taas normaalisti.

Raskauden puolivälikin lähestyy uhkaavasti. Kun työt alkavat, menee aika kuin siivillä. Seuraava neuvola on kahden viikon päästä, neuvolalääkäri neljän viikon päästä ja rakenneultraankaan ei ole enää kuin noin kuusi viikkoa. Huh!

7 kommenttia:

 1. Riippuu tietenkin omasta ruuminrakenteesta ja/tai vartalon muodoista, mutta ainakin minä olen todennut, että ei vielä edes näin rv 22+2 tutumpikaan työkaveri kiinnitä huomiota tai ainakaan kysy. Minulla on sentään jo ihan kiitettävän kokoinen kumpu! Vasta eilen mielenkiinnolla seurasin kesälomalta palannutta entistä tiimikaveria jutellessamme kahviautomaatilla. Hän (mies, tosin) ei huomioinut kokoani mitenkään. Hän tietää, että elän naisen kanssa eikä lastenhankinnasta ole koskaan ole ollut puhetta, joten ehkä kasvanut mahan koko ei ensimmäisenä herätä raskausepäilyjä. Välttämättä et siis paljastu viikon päästä, jos et nyt kaikkein tiukinta vaatetusta vedä yllesi. :D Riippuu tietenkin myös paljon siitä, millainen työyhteisö on kyseessä.

  Ja tiedän niin tuon tunteen vessassakäyntien tiheyden raivostuttavuudesta. Päivästä riippuen jopa tunnin välein. Ugh.

  Nautinnollisia viimeisiä lomapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että ihan ihoa myötäileviä vaatteita en tosiaan aio laittaa töihin. Olin ajatellut pitää vähän matalaa profiilia näin ensimmäisenä työpäivänä, mutta joudunkin heti aluksi luennoimaan koko työyhteisön edessä parikymmentä minuuttia, joten siinäpä onkin sitten työkavereilla aikaa tuijotella vatsan seutua. :D Ei taas mene suunnitelmat ihan putkeen! :D

   Sen verran uteliasta porukkaa meillä on, että joku varmasti kyllä kysyy vatsasta, jos sen huomaa. Lähes kaikki tietävät minun olevan suhteessa naisen kanssa, joten tämä EHKÄ saattaisi toimia pienenä hidasteena kysymiselle, koska lisääntyminen ei nyt meillä ole niin itsestäänselvää.

   Mielenkiinnolla odotan, mitä tuleman pitää!

   Poista
  2. Ja kiitos! Nyt täytyy nauttia näistä lomapäivistä oikein kunnolla! Kerrankin tosin odottaa töiden alkamista innolla, kun on jotain, mitä odottaa. :)

   Poista
 2. Mulla alkoi aamupahoinvointi myös vasta viikolla 10 (9+6). Kuvittelin etten kärsi sitä ollenkaan ja sitten ihan yks kaks. Asiaa ei auta yhtään se (tai ehkä juuri se onkin syynä) että palasin kesälomalta töihin maanantaina. Itse pahoinvointi on onneksi jo jäänyt taakse, nyt vain tuli tämä oksentelu..

  Olen myös ihan varma että kaikki näkee mun vatsan (tai turvotuksen). En ole normihousuja pitänyt enää pariin viikkoon kun ei ne vaan mahdu enää päälle. Samalla myös pelkään että jään kiinni näistä äitiyshousuista. Oon hoikka joten kaikki extra näkyy heti. Tai ehkä se näkyy vaan mulle :) Ajattelin kuitenkin odottaa vielä sinne viikolle 13 ennen kun kerron pomolle.

  Mukavaa odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla onneksi se aamupahoinvointi loppui yhtä äkisti kuin alkoikin. Toivotaan, että sunkin oksentelu loppuu pian!

   Luulen myös, että tuo vatsa ja turpoaminen näkyy omiin silmiin tosiaan paljon paremmin kuin muiden silmiin. Ehkä muut eivät huomaa meistä vielä mitään moneen viikkoon.

   Hauskaa odotusta sinnekin! :)

   Poista
 3. Ihana blogi! Saitte seuraajan. :)

  http://yourdaddyisaunicorn.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska, että löysit blogin! Tsemppiä teidän yritykseen. Toivotaan, että tärppää! :)

   Poista