keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Rv 7+0 ja ruokahimoja

Oireiden perusteella edelleen ollaan raskaana! Eräänä iltana huonovointisuus vähän helpotti ja olinkin ihan varma, että koko raskaus oli sitten siinä, mutta muut oireet ovat pysyneet ja huonovointisuuskin on palannut, joskaan ei ehkä ihan niin pahana. Vatsaa jomottelee todella paljon. Luulen, että kohtu siellä kasvaa ripeää tahtia.

Ruoissa on ilmennyt kaikenlaisia himoja. Korona ei yhtään helpota tilannetta: nyt en voi (tai siis viitsi) vain piipahtaa lähikaupassa hakemassa saman tien sitä, mitä tekee mieli (tai siis en voi lähettää Pirkkoa asialle :D). Suurin himo tällä hetkellä ovat suolakurkut. Tätä minulla ei ollut aikoinaan Penusta ja onkin ollut outoa himoita niitä niin paljon. Eilen vihdoinkin sain purkillisen suolakurkkuja viiden päivän odottelun jälkeen. Voi sitä onnea! Ruisleipää ja suolakurkkuja - ah, olen taivaassa!

Muita himoja tällä hetkellä: lämpöiset voileivät, sipsit (näistä jo mainitsinkin), sushi (byääääh, tämä kyllä itkettää!), kylmäsavulohi (tämänkin perään tyydyn vain kuolaamaan), salmiakki (pari olen syönyt, hups).

Jos näen netissä jonkinlaisia ruokakuvia, saattaa himo iskeä ihan yllättäen ja tuntuu siltä, että on pakko saada perunasalaattia juuri sillä sekuntilla. :D En muistanutkaan, että tämä on tällaista. Kurjaa vain, kun täytyisi tosiaan osata kauppaostosten yhteydessä ennakoida mielihalut ja sitten kun vihdoinkin jotain saa kaupasta, ei sitä välttämättä tee enää mieli, jos aikaa on ehtinyt kulua neljä tai viisikin päivää. Suuret on ongelmat näin koronan keskellä.

2 kommenttia:

 1. Järkyttyneenä kuuntelin talvella erästä raskaana olevaa, joka (nyt toisen) raskauden aikana syö sushia säännöllisesti luottaen kotimaisen laatuun. En vaan pystyisi, vaikka kuinka tekee mieli.

  Korona kyllä helpottaa ja pahentaa ruokahimoja, kaikkien himoja, kun ei vaan voi hakea joka asiaa yhtäkkiä kaupasta. Me unohdettiin ruokatilauksesta kaikki herkut ja pitänee tehdä pikakäynti jonain päivänä viikko-ostosten välissä. Krr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurja! Ite en uskaltaisi, en vaikka himo on välillä aivan järjetön! Mä kysyin jo meidän lempparisushipaikasta, saisiko sieltä mitenkään jotain nigireitä, joissa olisi kypsää kalaa. Valitettavasti ei onnistu. Täytyy kärvistellä vielä aika pitkään. Tiedänpä ainakin, mitä syön jouluna tänä vuonna! :D

   Poista