perjantai 24. marraskuuta 2017

Matkakuumetta ja matkastressiä

Tänään on hyvä päivä! Pirkolla alkaa tänään viikon loma! :) Hän ottaa vähän omaa lomaa, jotta voimme lähteä porukalla reissuun. Penun matkat ovat tällä hetkellä rajoittuneet hyvin pitkälti Etelä-Suomeen, joten maanantaina on jännät paikat edessä, kun hurautamme Helsinki-Vantaalle ja lennämme kohti valoa.

On kyllä ihana lähteä reissuun! Olemme olleet viimeeksi vajaat kaksi vuotta sitten jouluna ulkomailla, joten pientä matkakuumetta on ollut ilmassa jo jonkin aikaa. Ennen matkailimme useita kertoja vuodessa, mutta vauvaprojektin takia on tullut hengailtua hieman pidempi aika kotimaan kamaralla. Kohteessa lämpötilat eivät ole mitkään päätä huimaavat, mutta pariin kymppiin toivottavasti päästään. Säällä ei tällä kertaa ole minulle mitään väliä. Kunhan pääsemme valoon, ei tarvitse laittaa itse ruokaa viikkoon, ei tarvitse siivota, Pirkko saa olla meidän kanssa ja voimme vain rentoutua. Tätä on odotettu!

Äitejä lähinnä jännittää yli viiden tunnin lentomatka. Jaiks! Miten siitä selviää sellaisen vauvan kanssa, joka ei ole koskaan nukkunut sylissä? Näin jälkiviisaana on tullut mieleen, että olisi pitänyt opettaa Penu nukahtamaan myös syliin juuri tällaisten tilanteiden varalta. Olimme alussa sen verran tiukkoja siitä, että syliin ei nukuteta, mikä kotioloissa onkin ollut ihan mahtavaa. Mutta mites sitten nämä reissut?! Voi olla, että Penu huutaa kanssamatkustajien riemuksi parin tunnin ajan, ennen kuin suostuu torkahtamaan hetkeksi (jos siis edes suostuu). Huoh! Toivotaan, että Penu yllättää äidit positiivisesti.

Lisäksi pientä stressiä pukkaa pakkaamisesta. Aiemmin on ollut helppo heittää rutiininomaisesti omat tavarat laukkuun, mutta nyt täytyy miettiä todella tarkkaan, mitä kaikkea Penu tarvitsee mukaan. Jos yhden yön reissuja varten olemme lastanneet auton täyteen tavaraa, niin miten ihmeessä saamme kaiken mahtumaan mukaan, kun olemme matkalla viikon? :D Tuntuu siltä, että laukkuun sujahtavat lähestulkoon kaikki asiat, mitä Penu omistaa. :D Vain suuri osa leluista jää kotiin.

Ehkäpä näistä kriiseistä kuitenkin selviää ja pääsemme lomailemaan ilman stressiä! :) Siispä heipä hei Suomen vesi- ja räntäsateet ja pimeys! Nähdään sitten, kun Suomi on 100-vuotias!

4 kommenttia:

  1. En tiedä auttaako, mutta huomasin meidän lennolla, että 8kk ikäiselle pojalle olivat vanhemmat ottaneet mukaan muutaman ääntä pitävän lelun. Ja tää poika tykkäs meidän penkkiriville kuikuilla. Toisella puolen oli itkevä tyttö, jolle nää edellä mainitut lainas kans leluja ja se tyttö taas jakso viihtyä koneessa :)
    Oikein hyvää matkaa! Mekin ollaan jo ajateltu varata matka heti ku vauva saa sotun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leluja on tosiaan lähdössä mukaan, mut olin itse ajatellut, että kaikki äänekkäät lelut jäisivät kotiin, jotta kanssamatkustajat eivät häiriintyisi niin paljon. Hmm... pari äänikirjaa kyllä otetaan mukaan. Pitääkin vielä miettiä tuota lelujuttua. Onneksi koneessa riittää ihmeteltävää (= ihmisiä), joten sikälikin aika menee varmasti kivasti. Suurin päänvaiva on se nukkuminen, mutta eiköhän siitäkin selviä. :)

      Ja kiitos! :) Vauvan kanssa matkustamisesta postailen sitten, kun palataan reissusta.

      Poista
  2. Monet nukuttavat lapsen kantoliinaan tai reppuun lennoilla, käytävällä kävellen ja hytkyttäen. Niitä saa vuokrattuakin. Mutta en tiedä uskaltaako sitä ensimmäistä kertaa koneessa kokeilla, jos Penu ei ole sellaiseen tottunut.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reppu meillä onneksi onkin ja se on lähdössä mukaan. Siinä Penu on onneksi aina viihtynyt, muttei koskaan kuitenkaan nukahtanut siihen. Toivotaan, että lentokentällä/-koneessa tapahtuisi poikkeus. :D

      Poista