torstai 31. elokuuta 2017

Ilmianna hyvät matkarattaat!

Nyt olisi hyvä aika ilmiantaa hyvät matkarattaat! Meillä on syksyllä tiedossa pientä reissunpoikasta ja sitä ennen pitäisi hankkia hyvät matkarattaat. Olenkin viettänyt viimeiset viikot netin äärellä tutustuen valikoimaan ja kerran olemme tehneet täsmäiskun vaunuliikkeeseen, mutta tarjontaa on aivan liikaa. Tämä rattaiden hankinta alkaa aiheuttaa minulle jo harmaita hiuksia!

Hakusessa on tietenkin täydellinen menopeli, jota voisi käyttää monipuolisesti ulkomaanmatkoilla ja vaikka kotimaan kauppareissuilla. Kaipaisimme rattailta seuraavanlaisia ominaisuuksia:
- makuuasentoon saatava selkänoja
- iso kuomu
- työntöaisan korkeutta pitäisi pystyä säätelemään, jotta tällainen tappikin sitä ylettyisi työntämään
- melko pieneen tilaan menevä, mutta kuitenkin tukevarakenteinen
- ei mielellään ilmakumirenkaita
- iso tavarakori olisi plussaa ja
- viisipistevaljaat olisivat plussaa.

 Niin ja se hinta. Sekään ei saisi olla ihan pilvissä.

Rattaita tuntuu olevan pilvin pimein, mutta täydellistä on vaikea löytää, etenkin kun niistä ei millään haluaisi maksaa maltaita. Kaikki vinkit ja kokemukset ovat nyt tervetulleita! Jos teillä on hyvät (tai huonot, mitä ei ainakaan kannata ostaa) matkarattaat, niin kertokaa ihmeessä! Alan olla jo aika epätoivoinen.

5 kommenttia:

 1. Meillä on "autorattaina" Joie Chrome DLX:t, vaikka virallisesti ovatkin yhdistelmävaunujen nimellä, menee kyllä niin pieneen tilaan että moni matkaratas kalpenee. Käytettyinä saatiin varsin halvalla, uutenakaan ei taida maksaa maltaita kun on "oudompi" merkki. Ja kuomu on VALTAVA! Ainoa miinus rattaiden omasta sadesuojasta, se on ihan susi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkistä! :) Täytyykin tsekata nämä! En ole koskaan aiemmin tuollaisista kuullutkaan.

   Poista
 2. Meillä matkarattaina Mutsy Nexot. Ollaan tykätty. Tietenkään eivät ole yhtä jämäkät kuin yhdistelmävaunut mutta matkarattaiksi meistä kyllä oikein hyvät ja laadukkaat. Selkänoja menee makuuasentoon (ei aivan täysin vaakasuoraan mutta oikein mukavasti makuuasentoon päikkäreitä ajatellen kuitenkin), kuomua saa vetskarin takaa pidennettyä mukavan suojaavaksi, työntöaisan korkeutta saa säädettyä, menee mukavan pieneen tilaan (ei tosin aivan niiiiin pieneen tilaan kuin jotkut vielä pienemmät rattaat), renkaatkin saa pikalukituksilla irti jos tarvii mennä vielä pienempään tiln, ovat kuitenkin mukavan jämerät matkarattaiksi eikä mitkään rimpulat, ei ilmakumirenkaita (renkaat mukavan kokoiset moniin muihin matkarattaisiin verrattuna), viispistevaljaat ja turvakaari. Ainoa miinus on ettei tavarakori ole ihan älyttömän iso, mutta meidän aika suuri vaippalaukku kyllä mathtuu sinne. Eikä kaikista halvimmat (359), mutta on sitten komiat! :D Ihania värivaihtoehtoja (meillä mist melange) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita mä kans kattelin, ja niissä vaikuttais olevan paljon hyviä ominaisuuksia. Hinta on melko suolainen, mutta olen pikkuhiljaa taipumassa siihen suuntaan, että rattaista vaan täytyy maksaa. Mut kiva kuulla, että te olette tykänneet! Näille siis yksi plussa vertailussa lisää. :)

   Poista
  2. Mä olisin varmaan yrittänyt kammeta meille Babyjoggerin City Tourit, jos niitä olisin päässyt paikallisessa liikkeessä koeajamaan, mutta siellä on huono palvelu ja esillä on vain Emmaljungaa ja halpisrattaita, että ei päästy kokeilemaan. Sokkona ei ollut vipuvartta tai tahtoa niitä meille puhua. Haaparannassa ne nähtiin pikaisesti keväällä, mutta silloin ei ehditty käpistellä tarkemmin. Niissä olisi kilorajaa ja taittokoon pienuutta, mutta tylsä ulkonäkö.

   Nexoihin olen minäkin varsin tyytyväinen. Varsinkin kun lentomatkoja ei ole näköpiirissä, Nexot ovat tosi kivat.

   Poista