keskiviikko 31. elokuuta 2016

Tyttö vai poika?

Niin, siinä vasta kysymys: tyttö vai poika? Vai jotain siltä väliltä? Olkoon Penamme sukupuoleltaan mitä sorttia tahansa, tulemme häntä rakastamaan juuri sellaisena, kuin hän on.

Muutaman viikon päästä edessämme häämöttää rakenneultra, jossa on (toivottavasti) mahdollista selvittää lapsen sukupuoli. Vatsanpohjaa välillä kutkuttaa, kun ajattelen, että ehkäpä jo parin viikon päästä tiedämme, majaileeko mahassani Pena vai Penaliina. Enemmän kuitenkin jännitän itse ultraa ja sitä, onko kaikki kunnossa.

Olen yleensä hyvä arvaamaan (tai paremmin sanottuna jopa tietämään) kavereiden ja tuttavien vauvojen sukupuolia ja nimiä. En tiedä, mistä moinen vaisto tulee, mutta arvaukseni on jo monesti todistettu paikkansa pitäväksi! Omalla kohdallani vaistoni on kuitenkin tipotiessään. Minulla ei ole minkäänlaista mielikuvaa siitä, onko Pena tyttö vai poika.

Monien muiden tavoin olemme kuitenkin ennustaneet erinäisillä luotettavilla menetelmillä Penan sukupuolta. Tässä ennustuksemme teillekin luettavaksi:

Kiinalainen syntymäkalenteri
Kiinalaisessa syntymäkalenterissa otetaan huomioon äidin ikä ja hedelmöitysajankohta. Tämän perusteella meille on tulossa tyttö.

Maya-intiaanit
Maya-intiaanien luotettavan ikä + synnytysvuosi -menetelmän mukaan meille on tulossa tyttö.

Makeaa vai hapanta?
Uskomuksen mukaan makeanhimo viittaisi tyttöön, ja happaman ja suolaisen himo viittaisi poikaan. Tämän mukaan meille tulee poika.

Iho
Jos ihon kunnossa on otettu askel taaksepäin ja palattu teinivuosiin, on perheeseen tulossa tyttö, sillä uskomuksen mukaan tyttö vie äidin kauneuden. Siloposket taasen viittaisivat poikaan. Tämän perusteella meille on tulossa poika (joka tosin tällä hetkellä ehkä olisi muuttumassa tytöksi).

Pahoinvointi
Voimakas pahoinvointi on selvä merkki tytöstä, kun taas vähäinen tai olematon pahoinvointi tarkoittaa tietenkin poikaa. Hmm... Pahoinvointi on ollut vähän vaihtelevaa. En nyt tiedä, voiko tätä kutsua kovin voimakkaaksi, mutta täysin olemattomalla pahoinvoinnilla en ole selvinnyt. Lasketaankohan etominen pahoinvoinniksi? Tässä kategoriassa on hieman vaikeampi ennustaa, joten luulen, että pahoinvoinnin perusteella meille on tulossa intersukupuolinen lapsi.

Syke
Uskomusten mukaan alle 140-145:n syke tarkoittaa poikaa, kun taas tästä ylimenevä tyttöä. Molemmilla kerroilla, kun olemme sykettä saaneet kuunnella, on se huidellut melko korkeissa lukemissa - tosin vaihtelua on ollut jonkin verran ja jossain vaiheessa se taisi käväistä vähän alempanakin kuin 140. Tämän perusteella meille on kuitenkin tulossa tyttö.

Säärikarvat
Niin, juu. Mikäli säärikarvat kasvavat nopeasti, on jälkikasvu selvästi poika. Tämän perusteella meille tulee tyttö.

Rinnat
Jos rinnat kasvavat heti raskauden alussa, on tuleva perheenlisäys ilmiselvästi tyttö. Tämän perusteella meille on tulossa tyttö.

Lopputulos
tyttö 5
poika 2
intersukupuolinen 1


Tämän tieteellisen tutkimuksen perusteella meille on tulossa tyttö. Parin viikon päästä näemme (ainakin alustavasti), kuinka oikeaan ennustus osui.

10 kommenttia:

 1. Odotan melkein yhtä jännityksellä kaikkien teidän muiden bloggaajien vauvojen sukupuolen selviämistä kuin oman joulutonttumme sukupuolen paljastumista! :) Jotenkin tyttövoittoiselta vaikuttaa tähän asti jos olen oikein laskenut seuraamistani blogeista meistä jotka ovat suurinpiirtein yhtä aikaa yrittäneet tai odottaneet vauvaa. Minulla on taas voimistunut meidän vauvan kohdalla poika-aavistus, vaikka vauvan sykkeet onkin olleet koko ajan korkeammat. Välillä on kyllä kiusaus käydä selvittämässä vauvan sukupuoli, mutta yritetään nyt malttaa sinne joulukuuhun kun niin kerta päätettiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jännityksellä täälläkin odotellaan kaikkien bloggaajien vauvoja! Todella "paljon" tuntuu tulleen/tulevan tyttöjä lähiaikoina. Saa nähdä, jatkuuko sama linja täällä, vai miten käy.

   Te olette kyllä kärsivällisiä, kun jaksatte odottaa sinne joulukuuhun asti! Musta tuntuu, että nämä seuraavat pari viikkoakin ovat jo hirveän pitkät! Tosin eihän siitäkään voi ikinä olla varma, vaikka ultrassa mitä ennustettaisiin.

   Poista
 2. Mein lähipiirissä kiinanainen on osunut kaikkien kohdilla oikeaan, samoin kävi meille. Meidän tyttelillä alkuraskauden käynneillä syke huiteli helposti 150 perustasolla, mut vikalla trmesterillä perustaso rauhottu 130 tietämiin ja nousi tyttörajan yli vain vauvan liikkuessa. Eipä hän silti merkkiään vaihtanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että kiinalainen kalenteri on ollut noin oikeassa! Hassua sattumaa. :)

   Poista
 3. Me jätetään sukupuoli yllätykseksi loppuun asti, vaikkakin tyttö olo itsellä onkin. Saas nähdä esitteleekö kaveri kuitenkin itseään niin anteliaasti rakenneultrassa, ettei jää enää tulkinnanvaraa vaan asia selviää tahtomattamme. Jännittävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tekin aiotte jättää selvittämättä! Me on jotenkin Pirkon kanssa ajateltu, että nykyään kaikki haluavat selvittää, mutta nyt tuntuu siltä, että enemmistö kyllä taitaa haluta pitää asian yllätyksenä. Toivottavasti asia ei teille ultrassa paljastu! :)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Mä en usko yhtään näihin "luotettaviin" testeihin! :D Edes rakenneultra ei pitänyt paikkaansa, vaikka syntymän jälkeen "lopputulos" oli hyvinkin selvä! :D Mutta se on tosi, että kun vastasyntyneen saa ensimmäistä kertaa syliinsä, sillä ei ole mitään merkitystä, mikä se sukupuoli on. En ole kertaakaan ajatellut, että lapsen piti olla SE, vaan lapsi tuntui heti ensisekunnilla tutulta ja juuri sellaiselta kuin pitikin. Tuntui, että asia oli kaikille muille paljon tärkeämpi ja isompi juttu. Sen takia en tällä toisella kerralla olekaan kertonut muille oletettua sukupuolta. Saa nähdä miten käy... Ainakin rakenneultra ja nämä testit ovat isossa ristiriidassa keskenään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekään en näihin ennustuksiin yhtään usko, mutta on silti hauska katsoa, mitä ennustukset sanovat ja katsoa sitten jälkikäteen, mitkä niistä osuivat oikeaan.

   Poista
 6. Palasin tähän vanhaan kirjoitukseen, koska meillä oli rakenneultra tänään, ja oli vaan ihan pakko kommentoida, että mun kohdalla nuo uskomukset ei kyllä oikein osuneet oikeaan, jos rakenneultrassa tuli oikea arvio. ;) Maya-kalenteria en tarkistanut, ja säärikarvojen kasvusta en osaa sanoa mitään, mutta muuten noiden perusteella meillä menee näin:

  Kiinalainen syntymäkalenteri: tyttö
  Kaikki muut: poika

  Rakenneultrassa ultraaja sanoi, että kyseessä on ihan selvästi tyttö. :)

  VastaaPoista