lauantai 28. toukokuuta 2016

Raskaana

Siinä se nyt on: elämämme ensimmäinen positiivinen raskaustesti.

Positiivisesta raskaustestistä on nyt muutamia päiviä, ja olo on epätodellinen, onnellinen, jännittynyt ja hieman pelokas. Yritämme olla hyppimättä pilviin, mutta toki olemme hieman riemuinneet positiivisesta tuloksesta. Eilen tein vielä nettikaupasta kaupanpäällisenä tulleen OneStepin liuskatestin, joka sekin näytti positiivista.

Kuten jo edellisessä postauksessa kirjoitin, osasin aavistaa positiivisen tuloksen jo ennen testin tekemistä, mutta samana päivänä, kun olin tehnyt ensimmäisen positiivisen testin, alkoi ilmestyä senkaltaisia oireita, ettei onnistumisesta ollut enää epäilystäkään.

Alavatsassa alkoi tuntua todella villiltä, ja erikoista kipua on ollut kyljissä ja vatsan seutuvilla. Kipu eroaa selvästi menkkakivuista, vaikka melko samoilla seuduilla tuntuukin. Työpäivien aikana on tullut aaltoilevia heikotuksen / huimauksen / pahan olon "kohtauksia". Välillä tuntuu siltä, kuin olisi pakko käydä hetkeksi lepäämään ja laittaa silmät kiinni. Valitettavasti tämä on meillä töissä aika mahdotonta. Onneksi on enää kuusi päivää töitä ja sen jälkeen pääsee kirmaamaan kesälaitumille. Tai ehkä tässä tapauksessa pääsee pikemminkin sohvan nurkkaan lepäämään! Olen onnellinen, että saan viettää lähes koko ensimmäisen kolmanneksen kesälomalla, jos nyt raskaus etenee hyvin ja oireet lisääntyvät/pahenevat ensimmäisten viikkojen aikana.

Rinnat ovat arat, turvonneet ja tuntuvat kasvaneen ainakin yhden kuppikoon verran. Pelottaa jo, mitä niistä tulee, jos kaikki menee hyvin ja raskaus etenee normaalisti. Tasapainoni varmaan pettää ja kaadun eteenpäin pelkästä rintojen painosta. Rintojen turpoaminen oli muuten yksi niistä merkeistä, joista päättelin jo päiviä ennen testin tekemistä tämän yrityksen onnistuneen. Oli uskomatonta, kuinka nopeasti ne reagoivat.

Jano on melkoinen ja sen myötä myös vessahätä. Ravaan normaalistikin usein vessassa, mutta nyt tuntuu siltä, että käyn siellä oikeasti puolen tunnin välein. Töissä joudun välillä olemaan kunnolla jalat ristissä, koska vessaan ei pääse silloin, kun on pakko.

Aiemmin tällä viikolla kävin kuntosalilla ja jumpassa, joka ei ole kovinkaan rankka. Tuossa vaiheessa emme olleet vielä tehneet testiä. Salilla huomasin kuitenkin, että juokseminen teki tuskaa ja tuntui todella pahalta. Myös jumpassa tuntui siltä, kuin olisi joutunut rehkimään tuplasti enemmän kuin normaalisti, ja hiki virtasi kahta kauheammin. Viime päivinä olen huomannut hengästyväni jo ihan rappusissa ja kävellessä suhteellisen reippaasti. Täytyy myöntää, että olen hieman yllättynyt siitä, miten nopeasti raskaus tuntuu fyysisessä kunnossa.

Oireita siis on. Klinikalle en vielä ole ottanut yhteyttä. Sinne olisi tarkoitus soitella ensi viikolla ja kertoa tilanteesta. Voi olla, että teemme vielä yhden ClearBluen testin ennen soittamista vain ollaksemme varmoja asiasta. Toivottavasti saisin samalla myös varattua ajan varhaisultraan, sillä haluaisin kovasti nähdä, onko kaikki niin kuin pitääkin. 

Olisihan se hienoa, jos kaikki menisi hyvin, ja sitä tietenkin toivomme. Tiedostamme kuitenkin, että mitä tahansa voi vielä käydä. Raskaus voi mennä kesken missä vaiheessa tahansa. Tämä realisoitui itselleni kunnolla taannoin, kun eräällä ystävälläni kuoli vauva kohtuun aivan raskauden loppumetreillä. Mitä vaan siis voi tapahtua. Yritämme kuitenkin pysyä suhteellisen järjissämme, ettemme pelkää liikaa, mutta emme myöskään hehkuta asiaa liikaa. Parasta olisi, jos osaisi elää hetkessä eikä murehtisi turhia etukäteen. Yritänkin siis muistuttaa itselleni joka päivä, että otetaan elämä vastaan päivä ja tapahtuma kerrallaan. Muuten tulemme hulluiksi kaikesta murehtimisesta. Aion siis nauttia jokaisesta hetkestä ja jokaisesta oireesta hyvällä omallatunnolla. :)

13 kommenttia:

 1. ONNEA ihan älyttömän paljon!!! Tekin pääsitte tähän kevään plussa-aaltoon mukaan, ihanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja onnea vielä sullekin plussasta! Hauska, että muutkin on aika samassa kohdassa menossa.

   Poista
 2. Lämpimät onnittelut plussasta! Luin uutisen tänään kesken työpäivän ja meinasin oikeasti pillahtaa itkuu ilahduksesta :D Tunteeni ovat olleet jotenkin tosi pinnassa tämänviikkoisen ultran jälkeen ja näin ihana uutinen sai taas silmäkulmat kostumaan, olen niin kovin onnellinen teidän puolestanne :)

  Olen normaalisti todella kova murehtimaan ja stressaamaan kaikesta mutta tässä vauva-asiassa yritän olla sellaisella asenteella että yritän nauttia joka hetkestä ja vaiheesta, enkä liikaa murehtia tulevaa. Kaikenlaista voi tietenkin sattua, mutta itseään on ihan turha kiusata tässä vaiheessa uhkakuvilla kun ei kuitenkaan voi itse vaikuttaa siihen miten asiat edistyvät.

  Kaikkea hyvää odotukseen ja toivotaan että kaikki menee oikein ihanasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos ihanista sanoista! :)

   Näin olen itsellenikin nyt järkeillyt, että en voi vaikuttaa siihen, mitä tulee tapahtumaan, joten parempi nauttia nyt tästä hetkestä. Ehkä helpommin sanottu kuin tehty, mutta tuon mukaan nyt on pakko pyrkiä elämään.

   Poista
 3. Mahtava uutinen, onnea plussasta! :)

  VastaaPoista
 4. Sun oirekavalkadi kuulostaa niiiin tutulta. Tissit, vatsa, jano, vessahätä... Myöhemmin mulla tuli väsymys ja parin viikon etominen, josta on toistaiseksi päästy. Tsemppiä oireiden kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väsymys on täälläkin liittynyt jo kaveriksi. Tänään otin ensimmäiset päikkärit, vaikka tavallisesti en ikinä nuku päivisin. Pientä etomistakin on aina välillä, mutta ei onneksi mitään todellakaan pahaa - vielä.

   Joko muuten siellä alkaa näkyä raskaus ulospäin?

   Poista
  2. Raskaus ei juurikaan vielä näy ulospäin. Vatsa on lievästi isomman näköinen (ehkä vähän eri mallinen) kuin ennen, mutta olen aina jojoillut painoni kanssa muutamia kiloja edes takaisin, joten kukaan ei töissä liene kiinnittäneen huomiota siihen. Lisäksi pari viikkoa sitten kärsitty vatsatauti vei jonkin verran painoa, joten paino on aikalailla sama kuin ennen raskautta. Turvotustakaan ei ole järin paljoa, esim. kasvoissa raskaus ei näy kuten joillain näkyy jo muutaman viikon jälkeen. Tulevan viikon kun vielä selviää töissä niin pääsee kesälomalle kasvamaan. Aion järkyttää kaikkia heinäkuussa. :D

   Poista
 5. Onneksi olkoon! Täälläkin meinasi tulla tippa linssiin, olen ihan äärettömän iloinen puolestanne!

  VastaaPoista