lauantai 30. toukokuuta 2020

Rv 14+0 ja hyvä fiilis

Tänään alkoi jo 15. raskausviikko! Ihan hullua! Aika on mennyt todella nopeasti. Vaikea uskoa, että on jo toinen kolmannes menossa ja reilun kuukauden päästä on raskauden puoliväli. Laskettuun aikaan on enää suurin piirtein puolisen vuotta aikaa. Jännää.

Olo on tällä hetkellä yllättävän hyvä! Olen todella yllättynyt tästä itse, sillä edellisessä raskaudessa odotin sitä seesteistä ja ihanaa keskiraskautta, mutta sitä ei vain koskaan kuulunut. Toivon, että tämä olotila jatkuisi nyt mahdollisimman pitkään. Pahoinvointi jäi suurin piirtein sinne 13. raskausviikolle. Tällä hetkellä pahan olon saa aikaiseksi ainoastaan purkka ja xylitol-pastillit, mikä on toki vähän huono juttu hampaiden kannalta. Kotona ollessani yritän pestä hampaita ruuan jälkeen, mutta aina en ole jaksanut tai muistanut. Pelkkä ajatuskin purkan tai pastillien syömisestä saa aikaan etovan olon. Yök.

Iskias ei ole vaivannut kovinkaan paljon, mitä nyt välillä vähän. Lähinnä huomaan, että alaselässä ja pakaroissa tuntuu ikävältä, jos on ollut pitkään pystyssä ja touhunnut jotain, kuten esimerkiksi tänään, kun siivosimme kunnolla. Saa nähdä, iskevätkö kovat kivut vielä myöhemmin.

Jonkin verran on jomotellut lantiota ja selkää, mikä tuntuu välillä aika inhottavalta. Lisäksi ihan yhtäkkiä saattaa iskeä kaamean tuntuiset menkkakivut, mutta onneksi nämäkin menevät suhteellisen nopeasti ohi. Luulenpa, että kohtu siellä tekee itselleen tilaa. Maha ei ole edelleenkään kasvanut (tai siis on, mutta se ei liity raskauteen mitenkään, vaan korona-ajan herkutteluun ja liikunnattomuuteen) huomattavasti, mutta tänään huomasin mielestäni selvän eron eiliseen verrattuna. Ihan alavatsalla tuntuu selvästi kova pieni pallo, joka on paljon isompi kuin eilen. Voisin kuvitella, että parin viikon päästä se pullahtaa sieltä enemmän näkyviin. Jännää.

Fiilis on siis hyvä! Sen verran hyvä, että olemme uskaltaneet tehdä pieniä hankintoja, jos hyviä diilejä on tullut vastaan esim. nettikirppareilla. Huomenna menemme hakemaan pinnasängyn, vaikka olin ajatellut, että ostamme sellaisen vasta paljon myöhemmin syksyllä, koska meillä ei yksinkertaisesti ole sille tilaa. Täytyy varmaan yrittää jotenkin tunkea se varastokoppiin palasina. Oli kuitenkin pakko tarttua tilaisuuteen, kun vastaan tuli sen verran hyväkuntoinen ja halpa pinnis. Tyyppi sai myös ensimmäiset vaatteensa, jotka tarttuivat ostoskoriin, kun tilasimme Penulle vaatteita. Nyt vain toivotaan, että kaikki menee hyvin, jotta vaatteet ja pinnasänky pääsevät käyttöön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti