perjantai 18. elokuuta 2017

Mistä Penu tykkää?

Tämän hetken hittejä ovat...

...päristely.
On huisin hauskaa, kun äidit päristelevät mahaa, jalkoja, poskia tai ihan muuten vaan. Myös itse on kiva päristellä, kun sillä saa äidit nauramaan!

...oma peilikuva.
Voi vitsit, että se onkin hieno! Joka kerta käsipesulla naama vääntyy virneeseen, kun oma naama pilkahtaa peilistä. Myös peilikaappien ovet ovat kivoja, koska niitä voi mennä katsomaan ihan itse lattiatasossa eikä tarvitse äidin syliä.

...tavaroiden paiskominen ja lyöminen lattiaan.
On ihanaa, kun äidit joutuvat noukkimaan leluja, joita heittelee! Erilaisia leluja on myös mukava hakata lattiaan: kovista leluista kuuluu ihan toisenlainen ääni kuin pehmoleluista.

...äänikirjat.
Vähänkö jännää, kun kirjasta kuuluu ääni! Ihan paras teos on tällä hetkellä Laulava puutarha -kirja, jonka mummu ja ukki antoivat puolivuotislahjaksi. Kirjasta kuuluu lintujen laulua, sateen ropinaa ja pöllön huhuilua. Yleensä kirjaa täytyy lukea äitien kanssa, sillä yksin lukiessa touhu on niin rajua, että jossain vaiheessa tulee kiukku.

...pesulaput.
Parasta olisi, jos kaikkien lelujen ja vaatteiden pesulaput saisi samaan aikaan suuhun!

...leikkimaton palaset.
Meillä on vaahtomuovipalasista koottava leikkimatto, jonka reunapalat ja keskustan isot palat ovat tosi jänniä ja niitä on mukava irroittaa. Yleensä reunapaloja pyritään irroittamaan mahdollisimman monta! Samalla syödään ja imeskellään paloja ja puhdistetaan ne kissankarvoista, pölystä ja muusta roskasta. Nam!

...sormiruokailu.
Syöttämisestä meillä ei olla niin innostuneita, mutta on ihanaa, kun saa syödä itse! Siitä nauttivat niin Penu kuin äiditkin. Ihan kaikki ei tosin maistu, mutta ehdottomia suosikkeja ovat puurorieskat, kanapötköt, kurkku ja vesimeloni.

...vesihanat.
Niitä pitäisi aina saada koskea ja räpeltää, kun käydään käsi- tai pyllypesulla. Ja sekös vasta hankaloittaakin äitien työtä.

...suihku.
Suihkussa on tosi jännää! On tosi hassua, kun siitä jutusta tulee vettä ja sitten se valuu alas viemäriin. Suihkua on myös kiva maistaa, kun saa samalla vettä suuhun. Myös ne erilaiset vivut ovat jänniä, koska niitä räpeltämällä saa yhtäkkiä kuumaa tai kylmää vettä.

...kännykät.
Tottakai ne kiinnostavat, koska ne ovat äitien kädessä niin usein. Ja ihan liian usein niillä tähdätään Penua ja samaan aikaan lirkutellaan ja yritetään saada hymyilemään. Välillä puhelimessa näkyy äiti, kun se puhuu jossain muualla, ja välillä taas Penu, jos otetaan selfieitä. Mutta kuitenkaan niitä ei saisi maistaa! On se ihme juttu!

...lamput.
Niitä on hauska tuijotella ja niille on kiva jutella. Erityisen hienoja ne ovat, jos niissä loistaa kirkas valo.

...puut ja katulamput.
Ulkona on kivaa, kun siellä on niin paljon kaikkea ihmeteltävää. Erityisesti puut ovat ihmeellisiä, ja niitä voikin tuijottaa pitkään suu pyöreänä. Katulamput taas ovat hassuja, sillä ne aiheuttavat aina naurukohtauksen.

...äidit.
Äidit ovat kivoja! Niiden kanssa voi pelleillä, ne ottavat syliin, jos kiukuttaa tai tulee surku, ne ovat turvallisia eivätkä niin pelottavan oloisia kuin vieraat ihmiset.

...Raija-äidin rinnat.
Juuh, Penu on pieni tisumonsteri ja tykkää olla rinnalla ja syö edelleen hartaudella maitoa. Kumpikohan tästä enemmän tykkää, Raija vai Penu? :D

...kissat.
Nämä ovat parhautta! Usein ne pysyttelevät vähän kauempana ja niitä voi tarkkailla rauhassa. Välillä ne ovat kuitenkin niin nopeita, että niistä näkee vain vilauksen. Joskus toinen kissa uskaltaa tulla lähelle, jolloin sitä pääsee varovasti silittämään tai nappaamaan pienen karvatupon kouraan, jos on tarpeeksi nopea eivätkä äidit ehdi estää. 

5 kommenttia:

 1. Ihanaa kun Penu on niin selkeästi jo oma persoona! Siihen ei kai ikinä kyllästy, miten pyyteettömistä asioista lapset ilahtuu - kuten ne lamput.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihana huomata, kuinka toisella selvästi on oma tahto ja että hän on ihan oma pikkupersoonansa. :) Nuo ihastelun kohteet ovat tällä hetkellä myös aivan mainioita, kuten juuri lamput, puut ja kissat. Söpöä.

   Poista
 2. Kivoja tykkäämisen kohteita Penulla :)

  Mitä ovat puurorieskat ja kanapötköt? Meillä sormiruokailu on vielä aika amatööritasolla ja nuo kuulostaa hauskoilta. Olisiko reseptejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, reseptejä löytyy! Kannattaa käydä vilkaisemassa osoitetta simppelisormiruokakeittio.com - sieltä löytyy vaikka mitä! Linkkaan tähän alle nyt erikseen sieltä nuo kanapötköt ja puurorieskat.


   Kanapötköt:
   http://simppelisormiruokakeittio.com/sormiruoka/2016/6/3/vauvan-kanaptkt

   Puurorieskat:
   http://simppelisormiruokakeittio.com/sormiruoka/2016/03/vauvan-puurorieskat.html

   Molemmat on ihan äärimmäisen helppoja ja nopeita tehdä. On tehty aina yksi satsi kerrallaan ja pakastettu ne, joten sieltä riittää sitten melko pitkäksi aikaa (jos ei ihan joka päivä niitä syö).

   Jos on facebookissa aktiivinen, kannattaa siellä liittyä ryhmään Simppeli sormiruokakeittiö. Sieltä löytyy paljon vinkkejä, keskustelua yms. Itse olemme napanneet sieltä kaikenlaisia reseptejä talteen ja hyviä vinkkejä muutenkin vauvan ruokailuun.

   Poista
  2. Kiitos linkeistä ja vinkeistä!

   Poista