keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Rv 33+2 ja sairasloma jatkuu

Täällä on oltu jo reilut kaksi viikkoa sairaslomalla eikä töihin ole enää paluuta ennen äitiyslomaa! Jihuu! :) Eipä minulla olisi ollut enää kuin 5 päivää töitä, mutta ihan kiva, että saa levätä kotona ja ottaa rauhallisesti. Töissä on kuitenkin aina melko hektistä. Maanantaina kävin kuitenkin pakon edessä hoitamassa töissä kaikkia kesken jääneitä asioita ja perehdyttämässä seuraajaani. Lisäksi olen kotona hoitanut kaikenlaisia työasioita netin välityksellä, joten olen tässä sairasloman aikana tehnyt kyllä ainakin kaksi ihan kokonaista työpäivää, kun kaikki aika lasketaan yhteen. Huoh. Nyt alkaa onneksi kaikki olla hoidettuna ja voisi yrittää irrottautua työmaailmasta.

Sairasloma on mennyt nopeasti. Viime viikon märehdimme Pirkon kanssa molemmat neljän seinän sisällä, koska Pirkkokin oli sairaslomalla jonkin ihmeellisen viruksen takia. Onneksi tauti ei tarttunut minuun! Olen kaivanut kutimen esiin naftaliinista ja alkanut monen vuoden tauon jälkeen kutoa. Nyt olenkin tehnyt jo muutamat villasukat, pari pipoa ja peiton Penalle. Seuraavat ohjeet polttelevat jo mielessä ja uusi visiitti lankakauppaan on jo suunnitteilla. Saan aina parin vuoden välein tällaisen kutomiskohtauksen ja neulon hullun lailla pipoja ja sukkia, mutta sitten innostus tyssää kuin seinään ja puikot pölyyntyvät pari vuotta jossain kaapin perukoilla. Nyt on mukava kutoa, kun voi yrittää keksiä Penalle kaikkea kivaa.

Raskausrintamalla menee vähän vaihtelevasti. Pyörryttävä olo, jonka takia siis jäin sairaslomalle, on jatkunut jo pitkään eikä meinaa helpottaa. Mitään syytä tälle ei ole löydetty, mutta olo helpottaa aina maatessa, joten olemme Pirkon kanssa tehneet oman diagnoosin siitä, että sydän ei jaksa pumpata verta aivoihin tarpeeksi nopeasti ja paljon. Onneksi Penan liikkeet tuntuvat hyvin, joten en ole ollut asiasta kovin huolissani. Viime päivinä menkkamaiset kivut selässä ja kyljissä ovat alkaneet vaivata. Luulisin näiden olevan normaalia?! Myös häpyluu on ollut todella kipeä ja jomottava, mikä hankaloittaa vähän liikkumista. Vatsa alkaa olla aika iso ja olo melko raskas, ja odotankin jo hartaasti Penan saapumista, jotta tämä oleminen hieman helpottuisi. Muuten menee onneksi hyvin ja on ihana levätä kotona, ettei tarvitse hosua ja hötkyillä tämän mahan kanssa.

Blogia en ole kauheasti jaksanut päivitellä, sillä en ole oikein keksinyt mitään kirjoitettavaa. Jos on jotain postaustoiveita, kertokaa ihmeessä! Muiden blogeja olen käynyt lukemassa ahkerasti ja liikkeellä tuntuukin olevan uusi plussa-aalto! :) Onnea teille kaikille! Ihanaa, että niin moni on plussannut viime aikoina. Täällä on iloittu jokaisesta onnistumisesta, ja peukkuja pidetään kaikille niille, jotka vielä omaa plussaansa odottavat.

2 kommenttia:

  1. Pehmeä lasku äitiyslomaan :) Kutimiin minäkin tartuin oman lomani aluksi. Neulo nyt, minkä ehdit. Vauvan tulon jälkeen et todennäköisesti ehdi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin mä vähän ajattelinkin, että nyt täytyy käyttää aika (ja innostus) hyödyksi! :)

      Poista