maanantai 7. marraskuuta 2016

Äitiyspakkaus

Muutama viikko sitten sain viestin, että äitiyspakkaus on haettavissa Matkahuollon toimipisteestä. Vaikka olimme päässeet hipelöimään pakkausta ja sen sisältöä kesällä kaverimme luona, tuntui siltä, että oma pakkaus täytyy saada heti. Hurautimme siis Pirkon kanssa heti töiden jälkeen Matkahuoltoa kohti.

Pieni hohto asiasta oli tosiaan mennyt, kun sisältö oli etukäteen tiedossa. Mutta fiilis oli kyllä aika jännä, kun raahattiin boksi keskelle olohuoneen lattiaa. Onko tämä oikeasti meidän? Meillä muka äitiyspakkaus? Friikkiä.

Siinä se nyt komeilee!

Hieman epätodellisissa tunnelmissa lähdimme varovasti raottamaan kantta ja tutkimaan sisältöä. Moni asia oli jo kesältä päässyt unohtumaan, joten mukavia yllätyksiä tuli vastaan. Pakkaus kokonaisuudessaan on mielestämme oikein hyvä ja lähes kaikki tulee varmasti käyttöön. Ainut turhake meidän taloudessa ovat tietenkin kondomit, jotka ystävällisesti ajattelin lahjoittaa veljelleni. :D Muutamat vaatteet ovat mielestäni vähän pliisuja eivätkä mitään suuria suosikkejani väritykseltään, mutta käyttöön nekin varmasti tulevat.

Tässä vielä muutama poiminta pakkauksen sisällöstä. Itse tykästyin jostain syystä talvihaalariin. Pidän ruskeasta väristä, ja kuosikin on ihan siedettävä, joten miksipä ei! Asuun kuuluvat tumput ja töppöset ovat myös kivat. Toivottavasti haalari mahtuu Penalle vielä vuoden päästä talvella, jotta haalari pääsisi käyttöön. Tänä talvena se on varmasti vielä liian iso (luulisin).

Äitiyspakkauksen talvihaalari

Erilaisten bodyjen ja potkupukujen joukosta löytyi muutama suosikki, jotka ovat väreiltään ja kuoseiltaan todella ihania! Ehdoton suosikkini on turkoosihtava sammakkopuku - onko tuo nyt sitten potkupuku vai mikä, tiedä häntä. Termistö on edelleen hieman hukassa meikäläisellä! Noh, eipä noilla nimillä ole niin väliä, pääasia, että Penalla on vaatteita päällepantavaksi. Toiset suosikkini on sinertävä pöllökuosinen puku ja krokotiiliaiheinen body.

Hienoimmat kuteet!

Myös raitabody ja koirabody ovat ihan kivoja. Muuten vaatteet olivat sellaista peruskauraa. Muutama valkoinen ja jotain hennon sinistä ja rusehtavaa taisi joukossa olla. Itse tykkään enemmän kirkkaista väreistä, joten nuo hailakat värit eivät niin iskeneet. Muutamia kivoja housuja pakkauksesta löytyi, mutta ei mitään henkeäsalpaavaa. Mitään todella ällöä ei vaatteissa mielestäni ollut, vaan kaikki on ihan kelpotavaraa.

Raitoja ja koiria

Vaatteiden lisäksi pakkauksesta löytyi toki muutakin tavaraa, mille varmasti on käyttöä, kuten pyyhe, harsoja, kuumemittari yms. Kestovaippa jää meidän kohdallamme varmasti käyttämättä. Kuulun siihen sakkiin, jota kestoilu lähinnä ällöttää. Mieluummin pitäydyn kertakäyttövaipossa kuin pyöritän paskavaippoja koneessa harva se päivä.

Äitiyspakkauksen leluarsenaali rajoittui unileluun ja lorukirjaan. Muistan vielä omasta lapsuudesta äitiyspakkauksen mukana tulleen unilelun ja vauva-aiheisen kirjan, jota luettiin pitkään ja hartaudella. Nykypäivän vastineet ovat tietenkin vähän erilaiset. Unilelu on suloinen ja lorukirjakin tulee varmasti kahlattua läpi, vaikkei se aivan minun ja Pirkon tyylinen ollutkaan.

Unilelu ja lorukirja

Kaiken kaikkiaan olemme oikein tyytyväisiä pakkaukseen! On hienoa, että Suomessa on tällainen käytäntö. Sisältö on taatusti arvokkaampi kuin vastaava rahasumma (140 €). Meille oli itsestään selvää ottaa avustus pakkauksena, sillä emme olleet ihan tarkoituksella ostaneet kauheasti vaatteita ja muita tarvikkeita etukäteen, vaan ajattelimme, että käytämme pakkauksen sisältöä hyväksi, kun sellainen on tarjolla. 

5 kommenttia:

 1. Ilman muuta toppapuku jo tänä talvena käyttöön! Tuonhan saa sellaiseksi pussiksi, joten ei haittaa, vaikka olisikin liian iso. Ensi talvena talvivaatteilta vaaditaan kuitenkin jo jonkinlaista kosteussuojaakin (kun pyöriskelee lumessa), mitä näistä äitiyspakkausten toppapuvuista ei löydy. Täällä siis alle viikon vanha vauva (syntymäpituus 49 cm) ja toppapukua on käytetty jo kaksi kertaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää! :) Vähän mietinkin sitä, että saattais mennä, kun saa kätevästi pussiksi. Ihana, että täällä on jotain fiksumpia ihmisiä kuin me jakamassa tietoa. :D Täytyy siis ottaa haalari heti alussa jo käyttöön.

   Poista
 2. Me käytetään äitiyspakkauksen toppapukua tolla 1v5kk ipanalla rattaissa kun nukkuu päikkäreitä, mutta varsinaisiin ulkoleikkeihin on sitten ominaisuuksiltaan kestävämpi haalari käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, menee siis varmaankin tuollaisessa päikkärikäytössä vielä ensi talvenakin. Toivotaan ainakin niin!

   Poista
 3. Tuo äitiyspakkauksen toppahaalari on minunkin mielestäni ihana, väri ja söpö kuosi miellyttää. Meillä löytyi kirppikseltä se viime vuoden haalari ja ostettiin se varuiksi, mutta ei oo kyllä yhtä sievä kuin tuo :) Meillä on juuri vauvanvaatteidenpesuprojekti menneillään, ja noita pestessä ja viikatessa nyt kyllä huomaan että hyvä ettei otettu äitiyspakkausta, on noita vaatteita kertynyt muutenkin sen verran paljon! :D Meilläkään ei tulla kestoilemaan. Olisihan se tietenkin luontoystävällisempää mutta en käytännössä halua alkaa siihen hommaan, ja ällöttää kyllä ajatus että niitä likaisia vaippoja pitäisi kerätä ja säilöä jonnekin pesua varten. Meillä on kuitenkin suhteellisen pieni asuntokin, niin pelkäisin että likaisten vaippojen hajut leijuisivat ympäri kämppää :S

  VastaaPoista