torstai 6. helmikuuta 2020

Kontrolliultra

Tänään kävin kontrolliultrassa tsekkaamassa follikkelin tilanteen. Popsin Letrozoleja kierron päivinä 3-7, ja tuntemusten perusteella niillä on ollut ilmiselviä vaikutuksia. Jomotus alavatsalla on ollut melkoinen. Olo on ollut myös kostea. :D Yleensä minulla on tällainen olo vasta reilusti pidemmällä kierrossa, joten jännittynein ja odottavaisin mielin painelin ultraan.

Ensikäynnin jälkeen olen hoitanut kaikki klinikkakäynnit tällä kertaa yksin. Ensimmäisellä kierroksella Pirkko pyrki tulemaan aina mukaani, mutta nyt ajattelimme, että tulee liikaa säätöä töiden ja päiväkodin kanssa, jos yritämme molemmat olla aina paikalla. Niinpä siis nytkin hermoilin yksikseni aulassa ja odottelin vastaanotolle pääsyä.

Ihana sydämellinen lääkärimme oli edelleen aivan yhtä ihana! :) Hänkin vaikutti innostuneelta, kun kerroin tuntemuksistani ja pidemmittä puheitta hän käski minun hypätä tutkimuspöydälle, jotta pääsisimme katsomaan, miten lääkkeet ovat vaikuttaneet. Vaikutus oli ollut vielä suurempaa kuin olin kuvitellut itse! Limakalvo ei ollut vielä järin paksu, mutta follikkeli pullisteli jo noin 21 mm kokoisena. Lääkärin sanoin edessäni oli valittavana kaksi vaihtoehtoa:
a) Odotamme huomiseen ja katsomme, pärähtäisikö testiin hymynaama. Jos pärähtää, teemme inseminaation huomenna. Jos ei, odotamme ja toivomme, että ovulaatio tulisi vasta sunnuntaina (eikä lauantaina), jolloin inseminaation voisi tehdä maanantaina.
b) Otamme ohjat omiin käsiimme. Odotamme huomiseen ja katsomme, pärähtääkö testiin hymynaama. Jos ei, laitetaan irrotuspiikki ja tehdään inseminaatio huomenna.

Hetken pohdittuani (eli siis noin 5 sekuntia) päädyin vaihtoehtoon B. Ounastelimme lääkärin kanssa molemmat, että ovulaatio osuisi juuri viikonloppuun, ja kerroin omista fiiliksistäni ja siitä, että mielestäni omalla kohdallani hymynaamaa seuraavana päivänä tehty inseminaatio olisi mahdollisesti liian myöhäinen ja että toivoisin kovasti, että se voitaisiin tehdä samana päivänä.

Summa summarum, huomenna on edessä inseminaatio! Hullua, villiä, jännää, epätodellista, ihan kreisiä!!! Miten me oikein on päädytty tähän tilanteeseen? :D :D Inseminaatiosta muutamat päivät eteenpäin alan vielä syömään keltarauhashormonia tukevaa lääkettä. Saas nähdä, mitä tästä tulee.

3 kommenttia: