sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Loma tuli, loma meni

Niin vaihtui taas vuosi ja tekisi mieli sanoa, että uusi vuosi, uudet kujeet, mutta aika samoilla kujeilla täällä jatketaan kuin tähänkin mennessä. Penun 2-vuotissyntymäpäiviin on aikaa alle kuukausi (!), ja niin on meidän vauvasta kasvanut pieni lapsi, höpötintiksikin häntä nykyään kutsumme.

Olen saanut lomailla kaksi viikkoa Pirkon ja Penun hyvässä seurassa, ja ai että, loma tuli kyllä tarpeeseen! Syksy oli suhteellisen rankka, kun palasi äitiyslomalta töihin, joten pieni huilitauko on tehnyt hyvää. On ollut ihana hengailla kotona ja seurata Penun menoa. Joulukuun alussa, kun Penulle tuli ikää 1 v 10 kk täyteen, alkoi puhetta tulla selvästi enemmän. Hän alkoi yhdistellä sanoja toistensa perään ja yhtäkkiä sanoista muodostui alkeellisia lauseita. Pikkuhiljaa hän on alkanut kertoa pienistä tapahtumista laittamalla paljon sanoja yhteen. Näiden kahden lomaviikon aikana puhe on mennyt ihan valtavasti eteenpäin! Välillä Penu yllättää meidät kertomalla niinkin hienoja lauseita kuin pukki tuo meille lahjoja, pukki tuo joululahjoja kuuse alle, ovi auki Pirkko-äiti tulee tänne pesee kädet.

Nautimme tällä hetkellä tuosta ihanasta söpöstä höpötyksestä, jota saamme kuunnella päivittäin. Samalla nautimme siitä, että saamme vielä toistaiseksi itse puheenvuoron ruokapöydässä. Luulen, että pian koittaa aika, jolloin Penu puhua pälpättää niin paljon, ettemme itse saa suunvuoroa ollenkaan.

Jouluna olimme kotosalla ja nautimme toistemme seurasta. Aaton vietimme perinteisesti kolmestaan, mutta muina päivinä täytyi hoitaa sukulaisvelvotteita ja tavata myös isovanhempia ja muita sukulaisia. Penu oli aivan innoissaan lahjoista! Joulupukkia meillä ei käynyt emmekä varsinaisesti ole pitäneet yllä minkäänlaista joulupukki-illuusiota, mutta siitä huolimatta Penu selvästi on oppinut, että pukki tuo meille lahjoja. :D Paperikääröistä löytyi tänä vuonna muun muassa kaksi nukkea, nukenrattaat, Ryhmä Hau -hahmoja, laulukirja, yöpaitoja, lakanat, potkupyörä ensi kesää ajatellen, lääkärilaukku... listaa voisi vielä jatkaa.

Erityistä iloa tuotti myös pipareiden leipominen (tai taikinan syöminen) ja valmiiden pipaakakkujen syöminen. Joulupiparit ovat oikeastaan ensimmäinen makea herkku, jota Penu on saanut syödä, joten hän on ollut niistä aivan innoissaan ja pyytää myös aamupalalla saisi isää pipaakakkua (ei saanut :D)! Lomalla olemme käyneet myös uimassa, pulkkamäessä, HopLopissa ja omassa saunassa kylpemässä. Kun Penulle puhuu lomasta, assosioi hän sen suoraan ammeeseen ja kylpemiseen. Kun loman alkajaisiksi tulin kotiin ja herätin Penun päiväunilta kertoen, että Raija-äidillä alkoi nyt loma, totesi Penu siihen saman tien AMME ja oli jo juoksemassa kylpyhuoneeseen. Sama juttu kävi tänään, kun kerroin, että tänään minun lomani loppuu. Penu tokaisi saman tien AMME ja olisi innoissaan mennyt kylpemään. En kestä tätä söpöä ikää! <3

Vuosi vaihtui taloudessamme rauhallisissa merkeissä. Kävimme pihapiirissämme katsomassa muutamia raketteja heti iltakuuden jälkeen. Ne olivat kuitenkin vielä aika jännittäviä Penun mielestä. Lyhyt ulkoilu ja jännitys tekivät kuitenkin tehtävänsä, sillä Penu nukahti tuolloin alta aikayksikön (harvinaista herkkua nykyään!) ja äidit saivat nauttia vapaaillasta skumpan, jouluherkkujen ja Trivial Pursuitin parissa.

Uusi vuosi alkaa samanlaisella kuviolla kuin syksylläkin mentiin: minä siis palaan töihin ja Pirkko jää kodinhengettäreksi ja yrittää pitää samalla lapsemme hengissä. Loman aikana teimme jo päiväkotihakemuksen ensi syksyä varten, sillä elokuun alussa Penun olisi tarkoitus mennä päiväkotiin ja meidän molempien Pirkon kanssa töihin. Täytyy myöntää, että tili odottaa tuota aikaa jo kuin kuuta nousevaa. Kevään aiomme elää vedellä ja pyhällä hengellä. Tai no, kalapuikkoja meillä on syöty viime aikoina luvattoman paljon, joten sillä linjalla varmaan jatketaan.

Ihanaa tätä vuotta kaikille niille, jotka vielä jaksavat lukea harvoja postauksiani! Tsemppiä ja myötätuulia myös kaikille jo raskautuneille ja niille, jotka vasta aloittelevat ensimmäistä tai toista kierrostaan!

2 kommenttia:

  1. Ihana höpöttelijä ja kiva lukea kuulumisia <3
    Meillä asuu kova tanssija ja musiikin rakastaja. Tällä hetkellä aikamoinen kiukkupylly, koska meillä tehdään vasta nyt 1v kynnyksellä ekaa hammasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täällä kans kova tanssija ja musiikkifani. Tällä viikolla aloitettiin tanssitunnit! :)

      Ja vitsit, että teidänkin typy on jo iso! Uskomatonta, että hänkin on kohta jo vuoden vanha. Tsemppiä hampomiseen! Meilläkin tehdään toisia poskihampaita nyt, mikä on kyllä paljon helpompaa kuin ekat hampaat, mutta silti näkyy välillä neidin olotilassa ja unissa.

      Poista