keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Mitä tänään syötäisiin?

Mistä Penun päivän ateriat koostuvat? Maanantaina meillä syötiin oheisen menun mukaan.

Aamupalaksi banaania, päärynää, Realia ja turkkilaista joghurttia pakastekuivatuilla marjoilla.

Aamupala

 Lounaaksi tomaattia, keitettyjä herneitä ja riisiä kanakastikkeella, jossa on sipulia ja paprikaa.

Lounas

Välipalaksi päärynää ja vastaleivottua vadelma-banaanimuffinssia (jota neiti ei muuten edes maistanut).

Välipala

Päivälliseksi kurkkua, raejuustoa ja bataatti-jauhelihavuokaa.

Päivällinen

Iltapalaksi päärynäsoseella kuorrutettua kaurapuuroa, jossa on porkkanaraastetta.

Iltapala

6 kommenttia:

 1. Ihanan monipuolisia aterioita. Syökö Penu keskimäärin tuon kokoisia annoksia? Meillä poika vetää aamulla, välipalalla ja iltapalalla iiiisoja annoksia. Aamulla ja illalla puuroa ja ehkä sosetta jälkipalaksi. Välipalalla sosetta/viiliä/jugurttia ja leipää ja joskus hedelmää. Lämpimät ei yleenä maistu. Paitsi jos tarjoillaan purkkipastaa tai -riisiä. Ne uppoaa 85% todennäköisyydellä kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiva jo näyttää monipuoliselta. Itsellä kun on aina sellainen olo, että ihan samat ruuat ja jutut pyörivät päivästä toiseen. :/

   Joo, aika lailla kuvissa olevien annoksien kokoisia aterioita Penu syö. Jos on hyvää ruokaa (kuten kanakastike), ottaa hän sitä taatusti lisää ja syö toisen samanalaisen satsin. Raejuustoa neiti vetäisi varmaan koko purkin yhdeltä istumalta, jos annettaisiin, mutta sitä emme koskaan anna lisää. Välillä annokset ovat yhtä isoja kuin meillä, mutta joskus (syystä tai toisesta) ruoka ei maistu, ja sitä päätyy enemmän lattialle kuin suuhun.

   Poista
 2. Hyvännäköisiä aterioita! :) Meillä ruokaa ei taida mennä edes noin paljon, vaikka suht saman ikäinen pirpana, eikä oikein maitokaan enää maistuisi. Meneekö teillä paljon maitoa ruoan lisäksi? Meillä on varsinkin aamupala ja välipala sellaiset, ettei söisi monesti mitään. Joskus mikään muu ei kelpaa kuin pari maissinaksua veden kanssa, vaikka yrittäisi tarjota mitä. Iltapalaksi sitten kelpaa puuro, jogurtti, rahka, leipä, hedelmät tms.

  Täällä tyttö aloittaa päiväkodissa kesän jälkeen, joten olen tässä yrittänyt jo valmistautua vähän siihenkin. Eli hieman nopeutettu ateriointia, kun kokemuksesta tietää, ettei siellä päiväkodissa suvaita mitään pitkän kaavan nautiskelua ja pilkkomista olen vähentänyt, kun ainakin esikoiselle annettiin aikoinaan vain omena käteen, että syö siitä, kun kotona oli tottunut syömään (ainakin kovempia) hedelmiä pienempinä paloina, kun ei 1,5-vuotiaalla nyt niitä hampaita ihan kamalasti ole. No mutta kaikki meni hyvin, joten ei tällä kertaa stressaa ihan niin paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maitoa meillä ei mene ollenkaan. Imetyksen lopettamisen jälkeen (noin 2 kk sitten) olemme tarjonneet (alussa enemmän, nykyään vähemmän) aina maitoa ja/tai piimää ruoan kanssa. Piimästä neiti tuntui pitävän, mutta vain lusikalla lapattuna suoraan suuhun. Lehmänmaito on aina ollut todella epäilyttävää eikä Penu ole suostunut juomaan sitä ollenkaan. Ruokajuomana on siis kaikilla aterioilla vesi.

   Täytyykin pitää mielessä, että kun päiväkotiaika lähestyy, täytyy Penunkin kanssa opetella vähän rivakammaksi syöjäksi. Ruokailut saattavat tällä hetkellä kestää tooodella pitkään! :D

   Poista
 3. Niin ihanan näköisiä aterioita Penulla, että tekis itekin mieli liittyä siihen ruokailijan seuraksi.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tervetuloa! :D Aikuisten kattaukset eivät valitettavasti ole kyllä yhtä kauniita. Jännä juttu, miten lapsen annokseen jaksaa panostaa, mutta omaansa ei niinkään.

   Poista