sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Fiiliksiä

Nyt alkaa tämä kierto olla lopuillaan, ja alan pikkuhiljaa ihmetellä, missä ovulaatio oikein viipyy vai hujahtikohan se jossain vaiheessa silmieni ohi. Tikuttelin ahkerasti halpisliuskoilla noin kahden viikon ajan aina työpäivän jälkeen. Kellonaika saattoi vähän vaihdella työpäivän pituudesta riippuen. Seuraavalla kerralla kyllä testaan aamuisin - sen verran hankalaa oli välillä testauksen aikataulutus. Selkeitä tummia viivoja ei liuskoihin kuitenkaan koskaan ilmestynyt. Haaleita kyllä senkin edestä. Voiko olla, etten tässä kierrossa ovuloinut ollenkaan? Testasinko jotenkin väärin? Eivätkö testit toimineet? Missasinko ovulaation kokonaan?

Kysymyksiä pyöri(i) mielessäni vaikka kuinka paljon. Naamani kuitenkin kertoi ovulaatiosta aika lailla oikeaan aikaan ja kuvittelin, että se olisi näkynyt myös liuskoissa, mutta ei. Olen ehtinyt luoda itselleni ties minkälaiset diagnoosit ja olen tainnut vaimollekin heittää parit itkuraivarit (koska tietenkin viivattomuus oli vaimon vika! :D) siitä, että sen siippa on täysin hedelmätön eikä varmasti koskaan tule saamaan Penaa.

No, näistä fiiliksistä on nyt jo noustu ylöspäin. Yritän olla murehtimatta liikoja, mutta suhtautua kuitenkin realistisesti koko prosessiin. Helppoa ei varmasti tule olemaan, mutta eipä tuo ylimääräinen stressaus auta yhtään sen enempää. Onneksi on vaimo, joka pitää mut maan pinnalla!

Viime aikoina olen myös miettinyt, onko mahdollista, että mielialanvaihteluita tulee jo siinä vaiheessa, kun suunnittelee lasta? :D Olemme vaimon kanssa saaneet jo monet naurut, kun mun mielialat menee ylä- ja alamäkeä. Toisenlaiset äidit -jakso oli jo ihan omaa luokkaansa, kun mä vollotin puolet jaksosta ja vaimo nauroi vieressä, että hän tulee olemaan niin kusessa siinä vaiheessa, jos mä joskus olen raskaana, kun mä nyt jo olen tällainen!

4 kommenttia:

 1. Voihan ovulaatio... toivottavasti se löytyisi tikuilla paremmin jos siirryt testaamaan aamuisin. Ja noista mielialavaihteluista... meillä ollaan kyllä huomattu että tunteet nousevat aivan erilailla pintaan nyt kun lapsenhankinnasta on haaveiltu ja odoteltu hoitojen aloitusta. Mintusta on tullut parin viimeisen vuoden aikana oikea itkupilli joka herkistyy aina elokuvista yms :D Minä olen asiakaspalvelutyössä jossa näen paljon lapsiperheitä ja korvat ovat herkistyneet pikkuvauvan itkulle, muuta melua ja hälyä ja vanhempien lasten pitämää ääntä en välttämättä rekisteröi mutta aivan pienen vauvan itkun kuulen vaikka myymälän toisesta päästä asti ja tuntuu että sydän pakahtuu joka kerta :D

  VastaaPoista
 2. Onko teillä Raskauskeijun halpisliuskoja vai ihan tikkuja/puikkoja? Mulla ei nuo halpisliuskat toiminut tässä kierrossa kunnolla. Edellisessä kierrossa testasin saman merkkisillä liuskoilla ja sain selkeän positiivisen samana päivänä kun Clearblue antoi hymynaaman. Mutta tässä kierrossa saman merkin liuskat (eri erästä) antoi keskitumman viivan Clearbluen hymunaamapäivänä.

  Että en nyt oikein tiedä, onko tuo erä (valmistettu heinäkuussa - 15) jotenkin erilainen kuin aiemmin käyttämäni erän liuskat? Ihan kuin ei muutenkin olisi liutaa erilaisia stressitekijöitä tässä hommassa niin pitää vielä miettiä, mikä liuska tai tikku tai puikko on mistäkin erästä parhaiten kalibroitu.

  VastaaPoista
 3. Tilasin Raskauskeijusta alkuun vain niitä halpisliuskoja (valmistettu myös 07/2015), muita en ole vielä hankkinut. Nyt ajattelin, että seuraavaan kiertoon voisi ostaa joitain muita liuskoja/tikkuja/puikkoja, jos jollain sais tuloksia näkymään. Clearbluekin hankitaan jossain vaiheessa, mutta on sen verran hintava, että käytetään sitä varmaan vasta vähän myöhemmin.

  Oletteko te kokeilleet mitään muita kuin noita halpisliuskoja ja CB:ta? Oisko suositella jotain merkkiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vain Clearbluen tikkuja ja Raskauskeijun halpisliuskoja. Tai oli meillä kolme Raskauskeijun halpispuikkoa ekassa kierrossa testissä, ne antoi samat tulokset kuin liuskatkin, joten ei nähty tarpeelliseksi maksaa muovikuorista ekstraa. Onhan noita testejä muitakin, mutta ajateltiin nyt aluksi mennä CB:llä ja halpisliuskoilla.CB:t on reilun 2 euroa kappale, mutta muihin kustannuksiin nähden pisara meressä. Ei nekään vissiin täydellisiä ole, jossain blogissa oli keskustelua false positive-tuloksista.

   Poista