sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Uusi yritys

Huh, elämä ja maailma ovat viime viikkoina mullistuneet kyllä ihan yhdessä rytäkässä. Enpä olisi kuukausi sitten uskonut, että teemme etätöitä kotoa käsin Penun pyöriessä jaloissa. Aikamoista! Niin varmasti kyllä monella muullakin. Kaiken tämän hässäkän ja kiireen keskellä en ole ehtinyt kirjoittaa ollenkaan blogiin. Olen kuitenkin kirjoittanut joka päivä nopeasti puhelimeen, jotta voin päivitellä asioita tänne, kunhan aikaa löytyy.

Paljon on ehtinyt tapahtua viime aikoina. Pääsimme sittenkin yrittämään eikä meille tullut taukokiertoa. Tämä kirjoitus on nyt noin pari viikkoa reaaliaikaa myöhässä. Ehdin aloittaa kirjoittamisen, mutta se jäi kesken, joten jatkanpa siitä, mihin jäin pari viikkoa sitten...

Eilen kävin inseminaatiossa. Päätimme Pirkon kanssa, että kokeilisimme seuraavan kerran niin, että yrittäisimme päästä inssiin juuri sinä päivänä, kun on LH-plussa. Vihdoinkin tähdet olivat kohdillaan sen suhteen! :D Kaikki edelliset kuukaudet (siitä lähtien, kun aloin syksyllä testailla) ovis on aina osunut joko lauantaihin tai sunnuntaihin, joten vähän jännitti, osuisiko tälläkin kertaa. 

Olin varannut inssiajan jo etukäteen, koska luotin siihen, että ovis tulisi 13. kierronpäivänä (maanantaina), jolloin se on aina ollut Letrozolien kanssa. Lauantaina oli ihan kaameat jomotukset vatsalla ja tuli oikein kunnon ovislimoja. Olin ihan varma, että sunnuntaina testi hymyilisi, mutta eipä hymyillytkään! Nippailu ja jomotus jatkuivat sunnuntainkin ajan ja maanantaiaamuna täsmällisesti tikku vihdoinkin hymyili minulle. Jes! :) Ensimmäinen erävoitto. Soitto klinikalle ja inssiajan varmistus: täältä tullaan! 

Tilanne näytti todella hyvältä: follikkelilla oli kokoa jo noin 26 mm! En ollut koskaan nähnyt sellaista! Lääkärikin melkein huudahti, että "tällähän on kokoa". Lääkäri innostui tästä ja sai innostuksen tarttumaan myös minuun (toki itselläni oli ollut hyvä kutina jo koko aamun). Hän puhui hyvin varmaan sävyyn: "Tämä puhkeaa ihan kohta ja tänä iltana sinä hedelmöityt. Teet sitten tasan kahden viikon päästä positiivisen testin ja soittelet sitten meille."

Toivotaan, että lääkäri olisi oikeassa. Fiilikset ovat tällä hetkellä korkealla ja odotukset suuret. Eilen vatsaa jomotteli ihan älyttömän paljon. Tänäänkin on jomotellut jonkin verran. Nyt vaan pitäisi jotenkin malttaa odottaa pari viikkoa!


Inssi todellakin tehtiin kreivin aikaan, sillä muutama päivä tuosta eteenpäin alkoi Suomessa todella tapahtua koronarintamalla. Luultavasti tämän jälkeen tulee pakkotauko, jos nyt ei ole onnistanut. Tästä eteenpäin julkaisen vielä piinapäiväpostauksia parin viikon viiveellä.

2 kommenttia: