perjantai 30. kesäkuuta 2017

Kitinää ja turhautumista

Meidän neiti on oppinut kitisemisen jalon taidon. Harmitusitkua kuulee myös harva se päivä. Penu on oppinut, että tietynlaisilla äänteillä saa äitien huomion ja hyvin usein pääsee syliin tai saa lelut lähemmäs käsien ulottuville.

Pikkukitisijä turhautuu nykyään nopeasti, koska hän ei vielä pääse eteenpäin. Turhautuminen ja kiukku on suuri, kun neiti tajuaa, ettei osaakaan liikkua. Penu osaa kyllä kääntyä hienosti selältä mahalleen (ja kerran on kääntynyt toiseenkin suuntaan!), mutta eteenpäin ei vielä pääse. Toinen jalka on jo hoksannut, mitä täytyy tehdä, jotta pääsisi eteenpäin, mutta koska toinen ei vielä ole hiffannut ideaa, pyörii typy lähinnä akselinsa ympäri ja sehän vasta suututtaa, kun tavoiteltavissa olevat lelut katoavat näköpiiristä, kun matka ei jatkukaan eteenpäin vaan sivulle.

Tällä hetkellä kuuntelen kaunista turhautumishuutoa, kun neiti on Pirkko-äidin kanssa olohuoneessa leikkimatolla eivätkä lelut tottele tyttöä. Voi pientä! Toivottavasti Penu hiffaa pian tekniikan, jolla pääsee vähän eteenpäin. Siinä vaiheessa maailma avartuu valtavasti, kun pääsee itse pienille tutkimusmatkoille. Äidit tosin ovat toistaiseksi vielä tyytyväisiä siihen, että ei tarvitse juosta pienen nappulan perässä ympäri asuntoa.

2 kommenttia:

  1. Tuo kitinä on niin tuttua, Pakkasen Poika on pitänyt sitä jo useamman kuukauden juuri turhautuessaan lattialla kun ei vielä osannut ryömiä. Ja nytkin kun ryömintä jo paljaalla lattialla sujuu, löytyy kitinän aiheita vielä mm. matolla ollessa kun liikkeelle ei siinä vielä pääsekään, tai lattiallakin ihan vain jostain muusta aiheesta. Toinen juttu minkä poika on hoksannut ihan viimeaikoina on julmettu sydäntäsärkevä itku silloin kun asiat ei mene niinkuin tämä tahtoisi. Jos jonkun kädessä olevan tavaran ottaa pois tai kerran kun vesimeloniherkku loppui kesken, alkaa ihan älytön itku, joka loppuu sillä sekunnilla kun tavaran saa takaisin käteen tai vesimelonia löytyy lisää. Aiemmin poika on itkenyt oikeastaan vain jos tämä säikähtää jotain tai jos on kipeänä tai tosi väsyneenä tai jos tympääntyy automatkalla ja haluaisi jo kaukalosta pois mutta ei tietenkään ymmärrä miksi äidit eivät ota syliin autossa. Tämä mielenosoitusitku jolla pyritään manipuloimaan äitejä ja saamaan oma tahto läpi on aivan uusi tuttavuus ja TOSI DRAMAATTINEN, se on nollasta sataan samantien! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! :D Tuota samaa dramaattisuutta on täälläkin ilmassa. Ja itku loppuu kuin seinään, kun saa haluamansa. Näin niitä äitejä pistetään jo 6-0.

      Poista