maanantai 3. huhtikuuta 2017

2 kuukautta!

Penu on jo kaksi kuukautta vanha! Hui kauhistus, kuinka aika rientää! On aivan ihana seurata pienen kehitystä ja kasvua. En ole koskaan tuntenut ketään pieniä vauvoja, joten kaikki tämä on minulle aivan uutta ja opin samalla itsekin koko ajan lisää lapsen kehityksestä. Ihmeellistä aikaa! :)

Viime viikolla kävimme kaksikuukautisneuvolassa, joka olikin lääkärineuvola. Penu sai rotarokotteen, joka onneksi ei ole aiheuttanut minkäänlaisia oireita. Itse olemme pesseet käsiä aivan hullun lailla, ettemme vain saisi tartuntaa ulosteesta. Kaiketi näihin aikoihin tartuntavaara on kaikista suurin, joten jonkin aikaa maaninen käsienpesu saa vielä jatkua ja sen jälkeen voimme hetkeksi hengähtää, kunnes huhtikuun lopulla tulee toinen satsi rokotetta.

Pituutta meidän neidillä on jo 56,2 cm ja painoakin oli kertynyt 4545 g. Tytsy on siis melko siro eikä ainakaan toistaiseksi mikään Michelin-mies. Painoa oli tullut parin viikon aikana 240 g, joten tällä kertaa neuvolatäti ei urputtanut painonnoususta, vaikka toki huomauttikin, että kasvu on hieman nihkeää ja alakäyrällä taidetaan mennä. Noh, itse olen aina ollut oikea tappi, joten tuskin lapsestakaan mitään jättiläistä voi tulla! Lääkärisetä oli todella ihana ja tarkastuksen jälkeen kaikki näytti oikein hyvältä. Lääkäri onneksi sanoi, että tyttö kasvaa hienosti ja kehitys on ikäkauden mukaista, joten yhtään emme ole huolissamme.

Jokin aika sitten Penu löysi omat nyrkkinsä ja sormensa, ja ne tuntuvatkin olevan tällä hetkellä suuressa huudossa. Sormia lutkutetaan etenkin iltaisin, mutta välillä myös päivisin, jos Penu saa taisteltua itseltään tumput pois tai äidit ovat unohtaneet laittaa ne käsiin. Iltaisin makuuhuoneestamme kuuluukin järkyttävän kova lutkutus, kun sormet ovat kurkkua myöten neidin kidassa. Välillä lutkutus katkeaa kakomisääniin, kun sormet menivät hieman liian syvälle ja alkoi yhtäkkiä oksettaa. Voi pientä. :D

Parhaiten Penu viihtyy kylpyhuoneessa vaipanvaihtoalustalla. Siinä on kiva kölliä, katsella hymynaamanallea, hymyillä, naureskella ja keikistellä äideille. Pyllypesun ajan Penu tykkää juosta lavuaarissamme niin, että vesi läiskyy lavuaarin reunojen yli. Pirkko-äiti on paras vaipanvaihtaja, sillä hän jaksaa seurustella ja keikistellä takaisin kaikista pisimpään - jopa niin pitkään, että toinen äiti pelkää hänen myöhästyvän aamuisin töistä!

Toinen lempipaikka on olkapää, josta pystyy mukavasti tarkkailemaan ympäristöä ja olemaan pystyasennossa. Seinät, katto ja ikkunat ovat edelleen kova juttu. Myös kirjahylly on alkanut kiinnostaa. Välillä Penu viihtyy myös laittalla leikkimaton päällä katsellen lelukaarta - tai vähän se ohi, sillä takana oleva seinä on ehkä vielä vähän kiinnostavampi.

Ruuaksi maistuu edelleen rintamaito, jota syödään noin 2-4 tunnin välein. Iltaisin on nykyään aina yksi pidempi väli, sillä sitä ennen on tankattu hyvin ennen nukkumaan menoa. Päivisinkin saattaa välillä olla pidempi väli ruokailussa, jos päiväunet maistuvat hyvin. Päikkärit Penu nukkuu aina ulkona vaunuissa. Sinne hän rauhoittuu melko nopeasti ja vetelee pääasiassa noin 2-3 tunnin unia. Tälläkin hetkellä uni näyttää maistuvan, ja tämä äiti saa nauttia hetken omasta ajasta blogin ja kotitöiden parissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti