torstai 16. maaliskuuta 2017

Aaarrrgh!

Niin, se adoptioprosessi. Onneksi se meni nopeasti, mutta käräjäoikeudesta tupsahti nyt lasku: KAKSISATAAVIISIKYMMENTÄ EUROA!!!! Voi pyhä sylvi sentään! Olin ajatellut, että summa olisi maksimissaan jotain 80 euron luokkaa, mutta että 250 euroa! Nyt kyllä pistää vihaksi niin pahasti, että! Ihan kuin ei prosessi olisi muuten jo tarpeeksi nöyryyttävä ja naurettava ja TURHA, mutta pitääkö oman lapsen adoptoimisesta oikeasti maksaa tuollainen summa? Elämä on epäreilua.

Äitiyslaki tänne kiitos nyt heti!

6 kommenttia:

 1. Tuo on aivan älytöntä! Tuo on jo aivan huomattava summa näiden kaikkien muiden kulujen päälle! Ja siis kaiken järjen mukaan tämän homman pitäisi olla aivan LAITONTA! Siis miten voi olla lainmukaista että joutuu oman sukupuolen/seksuaalisen suuntautumisen takia tekemään kaikenmaailman ylimääräisiä adoptiohommia ja vielä maksamaan tollaisia summia siitä ilosta, kun jos olisi heteromies voisi vain iloisesti ilmoittaa isyytensä neuvolassa vaikka lapsi olisi luovutetuilla sukusoluilla hankittu tai vaikka oikeasti jonkun naapurin hempan! Siis ärsyttää kyllä aivan järjettömästi! Meillä yhä odotellaan että käräjäoikeudessa saavat lappuset sihteerin pöydälle jossa ne laitetaan siihen kuntoon että joku laittaa niihin leiman päälle, kun kuulemma niissä ei mitään ongelmaa ole, mutta paperipino on korkea. GGGRRRRRRRRR!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo todellakin ärsyttää, että jos puoliso olisi mies, mutta muuten ollut proseduuri sama, voisi neuvolassa vain ilmoittaa isyyden! Miten tällainen voi oikeasti olla mahdollista?? Okei, tässä kohtaa aina ajattelen, että asiat voisivat olla paljon huonomminkin ja onneksemme emme asu esim. Ugandassa, jossa meidät olisi jo lynkattu aika päivää sitten. Mutta kun nyt asutaan Suomessa, joka Pohjoismaana on olevinaan tasa-arvoinen ja edistyksellinen valtio. Pöh!!

   Ja kuinka voi olla, että teillä edelleen junnaa paperit jossain pinossa? Meille tosiaan sanottiin, että lapsiasiat hoidetaan kiireellisinä, mutta onko se sittenkin niin, että vain tietyn paikkakunnan lapset ovat tärkeitä ja kiirellisiä ja muualla voivat ihan hyvin venailla kuukausia?

   Mä voisin avautua tästä aiheesta loputtomiin, kun ottaa päähän niin paljon!

   Poista
  2. Kävi sitten niin että kun olin oikein valittanut täällä asiasta ja kävin hakemaan iltapäivällä postin niin postilaatikossa odotti kirje oikeudesta että adoptio on vihdoin läpi! :D Sama 250€ pitää meidänkin pulittaa, laittaa kyllä vihaksi se. Mutta hienoa tietenkin että meni läpi eikä tarvi sitä nyt sen enempää ajatella. Meille ei sanottu että täällä käsiteltäis mitenkään kiireellisenä vaan sitä mukaan vaan kun sihteeri ehtii muut hommat tekemään alta pois.

   Poista
  3. Oi, ihanaa!! Tai siis ei toi maksaminen ole ihanaa, mutta prosessin valmistumiselle iso peukku! :) Onnea paljon - vaikka eipä tuo paperi käytännössä mitään muuta.

   Poista
 2. Tuo on kyllä niin hanurista. Tietää mihin "törsää" yhden elatustukikuukauden... Saa nähdä, kuinka pitkään limboon meidän paperit aikanaan joutuu. Harkinta-aika loppuu viimeistään kesäkuun alussa ja täällä meillä on tasan yksi lastenvalvoja hoitamassa näitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No te ehditte onneksi saada vähän elatustukea! Mä hain helmikuulta, mutta vielä ei ole kuulunut mitään. Saa nähdä, saadaanko sitäkään.

   Meilläkin oli vain yksi lastenvalvoja, mutta se oli kyllä todella tehokas!

   Poista